Alvbåge tänker högt…

Foto: Stefan Geijer, Eventfoto Göteborg

Blogg: 9 Okt 2018

Tänka är något jag är bra på….om allt å alla men inte är jag offentlig med allt såklart 🙂

…här kommer några tankar jag har just nu ang målvaktsvärlden.

Alla Internationella FIFA och UEFA priser osv…lägg ner bara. Dom är inte värda något längre. Varför bryr jag mig ens, det är ju inte så att jag kommer vinna något men iallafall 🙂

Jag tänker på det jag redan snackat om på bloggen nämligen Fifas #thebest priset till årets bästa keeper som gick till Courtois och till #world11 priset som på samma gala gick till DeGea.

Courtois som gjorde ett bra VM men ett mindre bra “år” med Chelsea fick alltså priset som VÄRLDENS BÄST MÅLVAKT av FIFA….Före Keylor Navas som vann CL, före Oblak som vann Europa League och som igen höll mest nollor i Spanska ligan för 150 året i rad. Också före DeGea som dominerade Premier League och bar Man United på sina axlar, även före Alisson som i Roma var enorm och sen såldes till Liverpool och blev då den dyraste genom alla tider. Före en Kasper Schmeichel som var enligt mig bättre än Courtois i VM och Lloris som faktiskt vann hela VM med sitt Frankrike…osv osv…

FIFAs jury kan man diskutera, pajas pris…

Men det jag nu vill säga är att Oblak som inte ens var med ibland dom 6 sista nominerade till #thebest priset är nu med ibland dom 30 spelarna som är nominerad till French Fotbolls pris Ballon D’or !

4 målvakter finns med ibland dom sista 30 nominerade.
Hugo Lloris
Courtois
Alisson
och just Jan Oblak ! inte en dag för tidigt alltså 🙂

Men är det inte sjukt hur olika alla dessa olika jurys och priser tänker…man orkar inte bry sig längre helt enkelt. Lägg ner!
Samma sak som att Modric vinner före Messi och Ronaldo som världens bästa spelare, ett pris han fick på samma gala som Courtois fick sitt pris på. Asså….man orkar inte bry sig längre eftersom att dom har så fel.

***

Nu till en helt annan sak.
Ang Joshua Wicks:

Såhär kommenterade MVK denna gången var det jag själv som skrev efter hans dom dessa orden:

MVK(jag) anser att det är ett allvarligt fel som Joshua Wicks har begått, snarare ett brott. Droger är aldrig okay! Aldrig och MVK tar såklart avstånd men vi tänker också på människan Joshua i detta fallet och tänker på honom. Med en sådan substans i kroppen så måste det bero på någon slags problem hos människan och det är honom vi tänker på i detta fallet. Han är en målvakt och människa som vi alla andra och därför hoppas vi på Joshuas bästa att han blir drogfri och får tillbaka sitt liv på allra bästa sätt. Det finns alltid en bakrund till ett “problem” ett “varför”, det är Joshuas egna historia vi skulle vilja höra. Hittills har Josh helt varit tyst och vi har också ställt frågan om han vill tala med oss men han då inte fick uttala sig i frågan ens även om han ville. Nu har vi sett på Joshuas Instagram att han verkar skriva på en bok, den eventuella boken skulle man helt klart vilja läsa.
Skulle Josh komma tillbaka till fotbollen igen så vore det såklart roligt, om inte så är såklart livet och hälsan det allra viktigaste som finns.
Get well and never give up Josh!

-Det finns alltid 2 sidor av myntet och jag tycker att vi Målvakter ska hålla ihop.

Tack för idag:

DAGENS Ps.
Ny Podcast snart ute, det blir en FUTSAL podd inför helgens Futsal Liga premiär. Ute snart !

Superkul att vi har Matt Pyzdrowski med i blogg-båten här på MVK, har du twitter så följ Matt där. Många intressanta tankar och analyser ifrån honom där. En sjukt intressant målvakt att snacka målvaktslivet med. Nu är han med oss på MVK, great 🙂

 

/JOHN

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*