Cajsa Andersson inför Italien matchen “Det blir en tuff match”

DAMLANDSLAGET / PITEÅ / DAMALLSVENSKAN

foto: bildbyrån

Ikväll spelar det Svenska Damlandslaget en träningsmatch mot Italien på Stadio Giavanni Zini. Målvakterna som är med är Hedvig Lindahl, Zecira Musovic och debutanten i sammanhanget Cajsa Andersson. Vi tog ett snack med Cajsa hur läget är på hennes första landslagssamling.

Hur går din första landslagssamling Cajsa?
” Det går bra. Jag kommer in i det mer och mer både på och utanför planen tycker jag. Det är väldigt roligt att träna med såpass duktiga fotbollsspelare.”

foto: Bildbyrån

Hur är det att träna med Hedvig och Zecira?
“Det är kul. Jag tycker vi har ett väldigt avslappnat och öppet klimat där alla delar med sig av tankar och erfarenheter för att göra varandra bättre. Det känns lärorikt att få massa ny input på hur man kan tänka och göra i olika situationer.”

Hur har det gått på träningarna tycker du själv?
“Blandat. Det är högre tempo och bättre avslut än man är van vid. Men jag tycker det har gått bättre på slutet och de sista träningarna är jag nöjd med.”

Succésäsongen hittills med Piteå (toppar Damallsvenskan efter 19 omgångar), berätta kort om varför ni är så bra iår? Är det bara pga målvakten? 😉

foto: Bildbyrån

“Framgången  i år är främst ett resultat av ett långsiktigt arbete som Piteå gjort under flera år med ungefär samma spelartrupp som jobbat in ett stabilt grundspel som vi är väldigt trygga  i. Sen har många spelare tagit stora steg individuellt i år. Vi har även en väldigt stark lagsammanhållning och klarat av att gå stärkta ur en strulig försäsong. Många bitar som har fallit på plats helt enkelt.”

Match ikväll mot Italien, hur går tankarna i laget ?
“Det blir en tuff match mot ett Italien som vann sin VM-kvalgrupp. För vår del är det en viktig match i förberedelserna inför VM, eftersom vi inte har så mycket tid tillsammans. Bland annat är det viktigt att hitta och förbättra relationerna på planen, och framför allt är det viktigt att vinna matchen!”

Stort tack för att du tog dig tid och svarade Cajsa och stort lycka till med landslaget och avslutningen i Damallsvenskan!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*