Intervju med Patrik Carlgren: Ha alltid en tro på dig själv oavsett vad folk tycker och tänker

MVK INTERVJU

MVK ringde upp Randers Svenska målvakt Patrik Carlgren för att snacka om målvaktslivet i den danska ligan och om erfarenheterna ifrån tiden i Turkiet och mycket mycket annat.

***

Hur har det känts hittills under säsongen?

-Det har känts bra, jag vet att jag inte har gått till en jättestor klubb men Randers har någonting som är på väg att bli något bra. Vi är mer av en lagmaskin än individuellt skickliga spelare, det är väl så vi kommer ta våra trepoängare. Vi har varit väldigt starka på hemmaplan, men sen har vi varit väldigt ojämna på bortaplan. Personligen tycker jag det har varit en väldigt bra start, även om jag blandat med nåt misstag. Men det hör till vår position där bak, man får lära sig av sina misstag och det måste man göra. Men det känns jättebra och jag trivs superbra, Säger Carlgren till Målvaktskanalens reporter Daniel Angergård.

Patrik Carlgren har tidigare varit i  FC Nordsjælland,  Randers är hans andra danska klubb.
Hur är den danska ligan jämfört med Allsvenskan tycker du? skiljer sig i spelstil? 

Foto: Bildbyrån – Carlgren i Nordsjälland tröjan.

– Jag tycker den är jävligt bra och ligan håller en riktigt hög nivå. I Svensk fotboll är det lite mer possesion fotboll, men här är det mer fysisk fotboll. Mycket krossbollar, mycket inlägg och långa inkast. Det är mycket luftspel för oss målvakter och det är kul. Ett område jag alltid velat utvecklas på så det känns jättebra. Det är mycket att göra varje match och det är roligt.

Hur är livet generellt i Danmark? 

– Det är bra, det är precis som hemma i Sverige. Visserligen är Randers och Stockholm två olika städer, men vi trivs jättebra. Det är fint, trevliga människor nära hem. Vi trivs jättejättebra.

Innan spel i Randers var Carlgen i Turkiet och Konyaspor. Där blev det bara fem matcher, varav en i ligaspelet. 

– Det är mycket politik och skit om man säger så. Vi spelade i Europa League när jag kom dit, så det kändes som ett väldigt bra steg. Sen blev det lite kaos med presidenter och sportchef och så som fick sparken direkt när jag skrivit på. Det var mycket som hände där. Jag ångrar inte en sekund att jag flyttade dit, jag utvecklades jättemycket, framförallt den mentala biten.

Vi hade tre olika tränare och de jobbar i team och när en får sparken lämnar allihopa, även målvaktstränaren. Jag hade tre olika målvaktstränare under tiden där. Det jag tar med mig är mycket och att vad som helst kan hända i fotboll. Väldigt “klyschigt” men att man till exempel får gilla läget med att nu är det en ny tränare. Men jag tror jag byggt upp min mentala sida som nu är starkare jämfört med innan.

***

Tre år sedan nu ungefär sedan U21-guldet, hur ser du tillbaka på det idag? 

– Jag ser tillbaka på det med väldigt stor stolthet, kommer alltid vara något man gjort och att man fick representera Sverige. Det vi gjorde kan ingen kan ta ifrån oss. Sen lagsammanhållningen att vi alltid körde på oavsett vad folk tyckte och tänkte, det har man tagit med sig.

Carlgren har sedan U21-tiden varit med A-landslaget på en samling, men steget har inte känts för stort från U21 till A-landslagsspel. 

Foto: Bildbyrån – Landslagsklädd Carlgren !

– Kom med första samlingen och lämnade sedan AIK och hade dåligt med speltid. Sen har jag inte varit med sedan dess. Men jag tycker inte att det har varit något stor kliv från U21 till A-landslaget.

Hur ser du på dina chanser i framtiden att ta en plats i A-landslaget? 

– Självklart är det ett mål som jag har och som jag krigar på för vare dag. Man hoppas väl att de har koll och det är bara att fortsätta prestera bra här och hoppas att chanserna kommer.

***

AIK går mot guld, hur mycket följer du Allsvenskan? 

– Jag följer faktiskt när jag kan och självklart följer jag AIK och ser deras matcher. Jag spelade där i tre års tid och det är en stor del av min fotbollskarriär. Jag tycker det är helt fantastisk det dem håller på att göra. Ingenting är klart, men det ser bra ut. Det är några kvar som jag spelade med, men inte jättemånga. Det är en fin klubb och jag hoppas verkligen de tar guldet det hade varit det bästa.

Är du sugen på att komma tillbaka till Sverige?

– Självklart men sen har man ingen aning, fotbollen kan ta en vart som helst i världen. Man vet inte hur länge man kan hålla på, man vill spela så många år som möjligt och så länge kroppen pallar. Får sluta när jag är 50 kanske (skratt).  Det är svårt att säga jag ska göra si eller så, men såklart man gärna hade kommit hem till Sverige i slutet av karriären.

Hur ser framtiden ut? Vad är målet? 

– Såklart jag har ambitioner, jag är här och spelar matcher och trivs och mår bra. Jag vill inte stressa någonting. Det som kommer det kommer, allt beror på mina och lagets prestationer. Men jag har målet att gå ut i Europa och spela igen. Jag vet hur bra jag är och hur bra jag ska bli. Det är bara att hålla huvudet högt och jobba hårt varje dag.

***

Avslutningsvis, har du  något tips till andra målvakter? 

– Ha alltid en tro på dig själv oavsett vad folk tycker och tänker. Lyssna på de tränare man har genom karriären och jobba hårt. Det är framförallt ett hårt jobb som tar en långt.

***
Målvaktskanalen tackar Patrik för att han tog sig tid för oss och önskar honom lycka till med säsongen i Randers.
Randers som nu efter 13 omgångar ligger på en 10:e plats i den danska superligan.
Till helgen så väntar en viktig match mot Esbjerg på hemmaplan. 

LYCKA TILL!

Här nedan bjuder vi på en Intervju ifrån i slutet av Augusti då Randers Hemsida tog ett snack med en nyblonderad keeper.

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*