Cajsa Andersson om tiden efter SM-guldet med Piteå

DAMALLSVENSKAN

Piteås Cajsa Andersson tog sitt 3e SM-Guld på 3 år och Piteås första guld någonsin här för någon vecka sen. Vi tog ett snack med henne om hur tiden efter årets SM-guld har varit.

1. Först och främst grattis, hur har tiden efter sista matchen varit?
Berätta gärna lite om firandet.
–  Det var en hektisk tid efter sista matchen. Många har velat fira oss och man märker det betyder mycket för både staden och hela regionen. Det här varit middagar, hyllningar på stan och hockeymatcher m.m., säger Cajsa till MVK

2. Var det nervöst under sista matchen. Hade du/ni bara fokus på er match eller hade ni ett öra mot matchen som pågick i Göteborg också?
– För min del var det inte så nervöst för jag hade inte koll på den andra matchen. Jag vet att några i laget hade bättre koll, men jag tyckte det var skönt att inte veta, utan att fokusera på vår match. Sen hörde jag att det jublades i publiken så jag visste att Göteborg gjort mål, men inte resultatet.


Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

3. Kan du lite kort förklara varför Piteå tar sitt första SM guld någonsin iår?
– Vi har framför allt väldigt duktiga fotbollsspelare. Det är det viktigaste att komma ihåg. Sen är alla målmedvetna och jobbar tillsammans för att laget ska lyckas. Det finns också en kontinuitet både i spelartrupp och på ledarsidan som jobbat länge tillsammans och i år har alla bitarna fallit på plats. Det finns också en styrka i laget att lyckas vinna matcher istället för att få oavgjort, och även vända underlägen till seger.

***

4. Hur har supportrar och staden Piteå behandlat er nu efteråt ? Äter du gratis på alla restauranger i hela staden nu resten av livet till exempel?
– Många som hejar och grattar på stan. Lite samma svar här som på fråga ett.

5. Hur känner du personligen med säsongen 2018. Vad har du själv utvecklat sen du lämnade Linköping?
– Jag har fått ta en större roll och mer ansvar. Jag har även förbättrat timing och blivit lugnare i mitt agerande.

6. Vad händer nu ? Har ni semester eller tränar ni på? Hur är upplägget och när ni väl har semester har du planerar något speciellt?
– Vi har semester. Det gäller att träna själv så man tar hand om kroppen efter säsongen och se till att man kommer väl förberedd till nästa säsong.

***

7. Det blir Champions League 2019 för Piteå samt säkerligen fortsatta ambitioner om medaljer och en toppstrid i Damallsvenskan. Vad behöver ni göra som lag och klubb för att klara av den utmaningen eller är ni redan nu redo med den trupp och organisationen ni har?
– Det blir en kul utmaning för alla i och runt klubben. Det kan vara tufft att försvara en topposition och nu kommer det vara vi som är jagade. Med Champions League och många matcher nästa säsong behöver vi nog bredda truppen med ett par spelare. Det finns också saker inom organisationen som kan förstärkas. Annars tror jag det handlar on att fortsätta göra det vi har gjort bra hittills, och utveckla den stomme som bevisligen är riktigt bra.

foto: Bildbyrån

8. Till sist grattis igen till guldet.  Det stundar ett VM i Frankrike 2019, är det nästa års stora målsättning att komma med i VM truppen eller hur går tankarna där?
– Ja, nu när jag har varit med landslaget på två läger så har jag fått mersmak och VM i sommar har såklart seglat upp som ett stort mål inför nästa säsong, även om det blir tufft att ta en plats. Men i vardagen är det inget man funderar på utan det gäller att jobba hårt i klubben varje dag.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*