Guldbollen Målvakterna genom tiderna

guldbollen

Men Fotbollsgalan i antågande så tog vi och gick igenom alla Målvakterna som vunnit guldbollen genom tiderna.
Robin Olsen var vi säkra på att han skulle vinna får men priset gick till VNL och det är bara att gratulera honom. Men att vi var bergsäkra på Robin kan man ju förstå med Robins VM och insatserna i Roma.
Men det får bli ett annat år Robin….. Vi låter dock bilden stå kvar (hahaha)

1952  Kalle “Rio Kalle” Svensson (OS Medalj, VM Silver 1958, 73 landskamper, Helsingborg trogen hela karriären)

1971 och 1978 Ronnie Hellström (Av många ansedd som den bästa vi haft. 77 landskamper och över 250 matcher för Kaiserslautern i Bundesliga. VM 1974 och 1978, en av 1970 talets absolut största idrottsprofiler)

1979 Janne Möller (Malmö pågen som gjorde 17 landskamper för Sverige och under 70 och 80-talet så var han MFFs stora hjälte. Han tog MFF till Europacupfinalen 1979 där Nottingham tog guldet. 3 Sm-guld med MFF under karriären)

1981 Thomas Ravelli (1980 och 1981 så vann han SM-Guld med Östers IF och 1981 debuterade han i landslaget som 22 åring och får samma år ta i mot Guldbollen. Karriären fortsatte senare i IFK Göteborg och 1994 blev han stor VM hjälte i USA. 143 landskamper och 8 SM-guld !)

2000 Magnus Hedman (Stockholmaren som i unga år slog igenom i AIK och senare spelade i Premier League med Coventry och i Celtic. Var under slutet av 90 talet och i början av 2000-talet en stark profil i A-landslaget och fick guldbollen år 2000 efter hans fina spel i Em kvalet och för sitt spel med Coventry i Premier League)

2018 …..tydligen INTE Robin Olsen….Det får bli 2019 istället.

Man får väl lägga till att Andreas Isaksson hade nog fått Guldbollen något år om han inte var i exakt samma generation och årgång som en viss Zlatan…

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*