KVALSPEL

Stojans blogg 21 Nov 2018

Hej på er!

Kvalmatcherna mellan Varbergs BoIS-Oskarshamn och Värnamo-Syrianska är färdigspelade och Varberg behöll sin plats i superettan medans Syrianska slog ut Värnamo och är tillbaka i superettan efter ett år i div I norra.

Spontant innan kvalet började trodde jag faktiskt att Syrianska skulle bli en tuff nöt att knäcka och så blev det med. Syrianska har manga år i elitfotbollen och är vana vid att prestera med kniven mot strupen. Men tycker att Värnamos höst varit riktigt stark så utfallet förvånar mig endå en smula. Medans jag va relativt övertygad att Varberg skulle klara att slå ut Oskarshamn. Med all respekt för Oskarshamn som gjort ett riktigt bra år i div I Södra så är klubben inte van att spela sådana matcher som ett kval innebär.
Samtidigt som jag även är rätt så säker på att om Oskarshamn inte hade släppt in det hörnmålet i 92 min från match 1 kanske dom hade kunnat lösa en plats i superettan 2019!
Det målet som Varberg gör va SÅ viktigt för match 2! och det va ju det som avgjorde!

Nu är det ett kval kvar. Vem ska spela Allsvensk fotboll 2019?  Athletic Eskilstuna eller BP!!

Jag skulle tippa på att AFC kommer ta steget upp. Den defensiven dom har visat upp hela året har varit helt brutal, visst det har inte blivit mycket mål framåt men mot BP tror jag att deras defensiv kommer va avgörande. AFC vinner hemma 1-0 och borta blir det 1-1! det är mitt tips!

Kval är jobbigt! 🙂

 

/Stojan Lukic

 

SENASTE NYTT

Schalkes Alex Nübel: Från “striker-keeper” till Neuers arvtagare

Schalkes 23-åriga målvakt Alexander Nübel var ursprungligen utespelare och inte målvakt. Nübel var ända fram till 15 års ålder en riktigt duktig forward i Paderborn och han tyckte inte alls det var så roligt att [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*