Livet är nr 1

JOHN ALVBÅGES BLOGG

Från sista omgången av Superettan 2002. Vi torskar borta mot Trelleborg och missar den Allsvenska direktplatsen. Istället för oss så fick Enköping den platsen, FY FAN!!! Foto: Bildbyrån

Johns blogg 21 Nov

Hej alla läsare på MVK. Jag läste precis Stojans blogg om kvalspel här och blev inspirerad att blogga av mig lite själv. Det var ju ett tag sen.

Stojan avslutar sin blogg med citatet “Kval är jobbiga!” , hahaha säger jag till honom. Han som är mästerkvalare nummer 1 i Svensk fotboll. I princip bara goda minnen ifrån kval den mannen. Med Falkenberg för några år sen och förra året med ÖIS bland annat.  😉

Men klart det är jobbigt med kval. Fy fan asså.
Sen är det säkert 80% mentalt att spela kval. 20% fotboll och taktik sen 80% mentalt!

Ta exemplet att du legat 4-5 hela säsongen och sen i sista omgången så kommer du 3a i Superettan och får kvala. Då går man ju in i kvalet men en go känsla. Jämfört med om du legat 1a hela året förutom i slutet då du tappar och kommer 3a. Då går man ju in i kvalet med gamnacke…ujujuj.

Den sista känslan har jag mitt kvalminne ifrån. Då med Västra Frölunda i 2002 mot Blåvitt.Vi ledde säkert 27 av 30 omgångar av Superettan det året med Frölunda men tappade mot slutet och vi fick kvala. Fy fan….vi va inte redo mentalt för kval. Vi var ju redan klara för Allsvenskan trodde vi men så sket det sig i slutet. När jag väl skriver om detta så minns jag tillbaka och det är ett mentalt sår fortfarande. Inte kvalmatcherna mot IFK. Dom va som dom va, vi var redan mentalt borta innan dom matcherna även om vi borde vunnit den första kvalmatchen kan jag tycka. Det var i dom sista 2-3 omgångarna innan kvalet som avgjorde. Fy fan, som sagt fortfarande mentala sår i min själ även om det nu är 16 år sen !!!

Från sista omgången av Superettan 2002. Vi torskar borta mot Trelleborg och missar den Allsvenska direktplatsen. Istället för oss så fick Enköping den platsen, FY FAN!!!
Foto: Bildbyrån

Så till alla lag och målvakter som kvalspelat, fan va starka ni är! Extra starkt av vår vän på Målvaktskanalen Matt Pyzdrowskis Varberg och vände och vann sin match, sjukt starkt mentalt. Vilken lättnad efteråt det måste ha varit , wow.
Sen extra trist för vår vän Jocke Wulff som missade kvalet med Värnamo och åkte på förlust mot Dejan Garacas Syrianska. Lider med dig Jocke, vet hur mycket han kämpat hela sommaren och hösten. Fan, men hoppas du kommer tillbaka o mosar vidare ! ! !

***

Nations League är över för denna gången, måste säga att det är ett bra påhitt av UEFA. Kryddar annars helt ointressanta träningsmatcher och gör dom helt plötsligt väldigt intressanta när man helt plötsligt kan åka ut och gå upp osv! Bra där UEFA.

Sen guldstjärna till Janne Anderssons landslag som tog 2 av 2 segrar i slutet och då gick upp en division. Ruggigt starkt och bra gjort. segern borta mot Turkarna bland annat är sjukt bra gjort. Nääääää all heder till detta landslag som bara osar kvalitét.

Måste berömma Robin Olsen som har växt enormt med allt ansvar han fått i klubblaget nu och i landslaget. Nu är han stor, hans aura är liksom 100% äkta nu. Han har belägg att ryta till och ställa krav liksom, just för att han nu är den han är. Första keeper i Roma liksom. Förstå mig rätt här, Robin är ett fullblodsproffs nu som under en längre tid visat sin internationella klass. Dvs han är där uppe nu i nivå med dom stora. Pondus liksom! Pondus till 100% 🙂

Och sist Jacke! Jacob Johansson min fd lagkamrat välkomnas tillbaka i landslaget efter hans tuffa skada för 1 år sen och spelar med den kvalitén. En taktisk drömspelare för vilken tränare som helst. Taktiskt sett så är han så viktig med sitt spel, fantastiskt roligt att han är tillbaka!

***

Oj vad jag skriver på….jag vill också skiva en eller två rader om alla som lägger av nu efter säsongen. För X antal år sen så brydde man sig inte så mycket om detta. Kända och mindre kända spelare slutar efter varje säsong, så är det.
Men nu när man börjar komma upp i åren själv och ser nära vänner i typ samma ålder som en själv som lägger av då börjar man tänka……
Fan e man gammal nu eller?
Är det dags själv att sluta snart då?
Asså tankarna far iväg. Jag vet att i mitt pass så står det hur gammal jag är men annars så känner jag mig inte alls redo att sluta! Känner nästan en stress nu då att få “hinna med” att spela fotboll innan man MÅSTE sluta. Asså jag vill spela flera år till. Det känns som att jag har mycket kvar att ge och det är ingen klyscha, jag är bättre än jag någonsin varit men jag inser att det är extremt svårt att lyssna på dom orden då jag nu inte är en startspelare för tillfället här på Cypern långt bort ifrån Sverige. Jag vet hur det ser ut och låter. Jag förstår om folk kan tvivla på ens kvalité. För lirar man inte i denna “blåbärsligan” liksom hur kass e man inte då då? Så kanske många tänker men så tänker folk som inte kan branschen. Jag ska inte gå in mer på detta nu det låter bara fel. Som att jag vill skriva upp mig själv, man vill ju gärna undvika det. Jag är bara rädd, eller nej inte rädd. Fel ord. Jag är bara lite orolig att folk där hemma i Svedala tror man passerar något slags bäst före dato och där har folk fel. Jag tror stenhårt på att mina bästa år är dom kommande.
Eller så grubblar jag för mycket på detta och borde bara hålla käft å köra på.
Men det är ju exakt det jag gör, mosar på varje dag här och jag låter denna texten stå kvar för jag vill att bloggen ska vara rak och ärlig och det är jag nu. Jag är en tänkare av rang helt enkelt 😉

Just därför kallade jag dagens blogg för “Livet är nr 1”.
För det är så jag känner! Livet i stort, det som betyder något. Det vill säga familjen och hälsan , det som faktiskt går före fotbollen, det är på topp!
Jag är frisk och stark fysiskt, efter att i år och förra året haft många jobbiga skador och att nu få vara frisk är en underbar känsla. Min axelskada ifrån tidigare får vet jag förstörde otroligt mycket för min karriär men va fan, det var då och nu är nu! Jag är frisk nu och kan träna utan smärtor! (klart man har lite skavanker haha det har vi ju alla men inget stort!) Peppar peppar nu bara, ta i trä 🙂
Familjen trivs utmärkt här på Cypern. Livet som sagt är så sjukt gott. Barnen är superduktiga i skolan osv, pratar engelska skitbra och solen värmer trots att det snart är December.
Så okay, fotbollen är ett litet minus att jag är backup nu och inte får ligamatcher men det vet jag kan ändras över en natt. Så lägger man ihop allt. Fotbollen+hälsan+livet så är det toppen och det är det som betyder något! Det som betyder allt.
Det är därför jag också känner att jag har flera år kvar med fotbollen, jag är långt ifrån redo att sluta. Jag älskar att vara målvakt och få vara en del av ett lag och jag är frisk.
Sålänge jag känner såhär så kör jag på, oavsett vad det står i passet 🙂

***

Så dom killarna jag känner som nu lägger skorna på hyllan, som Tobbe Hysén och Kennedy som jag spelat med. Tack, tack för att jag fått spela med er!
Sen till Tommy Naurin och Krickan, två målvakter jag känner väl sen flera år tillbaka, tack till er också! Tack för era fantastiska insatser för era klubbar och för vad ni gjort för Svensk elitfotboll och för Svenska målvakter. Glad jag känner er båda.

***

Blev en lång blogg idag! Tack alla som följer med på MVK, tack!

Dagens PS: Allt för många Svensk och utländska klubbar tar in folk i sina styrelser och i maktpositioner som kommer ifrån näringslivet. Bilhandlare, försäljare, bankmän etc bra människor på sitt ämne men inte alla av dom vet hur en fotbollsklubb med historik, fans och klubbkänsla ska skötas. Det är inte exakt samma som att sköta ett företag. En fotbollsklubb är inte samma sak som en vanlig firma. Se nu exempelvis på hur Kalmar FF agerat med Henke Rydström. Så jävla dåligt och respektlöst. Ett konkret bevis på hur fel det kan bli.
Noll koll…

Dagens PS 2. Läser på fotbollskanalen inför det Allsvenska kvalet emellan AFC och BP att Ludvig Öhman i BP säger  “Men vi hoppas väl att vi över två matcher ska kunna visa att vi kommer från en högre nivå,” säger Öhman till Fotbollskanalen inför det allsvenska kvalet.
Jag kan bara säga “HÅLL TYST OCH SPELA MATCHEN”. Vadå kommer ifrån en högre nivå? Detta uttalande ger säkert extra bränsle till AFC och sen snacket om högre nivå? Fan se på AFC, i målet där står Gianluca Curci ! Där snackar vi högre nivå! Killen har spelat i Sampdoria, Roma, Bologna och Siena bland annat! Han har 20 U21 landskamper för Italien. Där snackar vi en högre nivå Ludvig Öhman. Så spela först sen snacka 😉

Näää nu får det räcka för idag. Ha det gott så hörs vi av

VH John

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*