Elfsborg värvar målvaktstränare ifrån Östersund

Allsvenskan

18090 …stersunds trŠnare Ian Burchnall och mŒlvaktstrŠnare Linus Eriksson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan …rebro och …stersund den 1 september 2018 i …rebro. Foto: Johan Bernstršm / BILDBYRN / COP 119

IF Elfsborg gör förändringar i sin ledarstab till 2019. En ny målvaktstränare ansluter ifrån serie konkurrenten Östersund. Spännande utveckling när målvaktstränare börjar värvas ifrån klubbarna nu också och inte bara spelare.
Ulf Thorsson, som under 2018 arbetat som IF Elfsborgs målvaktstränare kommer att lämna Elfsborg – och ersätts av Linus Eriksson, som under sina senaste år arbetat som målvaktstränare för Östersunds FK och Svenska P17/P18 landslagen.

– Det känns fantastiskt roligt. Jag är väldigt glad och taggad på att på att börja arbeta i föreningen och jag ser oerhört mycket fram emot den kommande säsongen. Jag är förväntansfull och vill verkligen nå framgång här, säger Linus till Elfsborgs hemsida.

foto: Bildbyrån

– När jag fick erbjudandet från Elfsborg så var det svårt att tacka nej. Att få fortsätta jobba med fotboll på högsta nivån i Sverige och samtidigt komma närmare familjen känns fantastiskt bra. Framöver har jag bara tre mil till familjen i Kinna. Det kändes också rätt i tid. ÖFK bygger nytt med ny ledarstab och i det läget känns det också enklare att bryta för att få in en ny målvaktstränare, säger Eriksson till Östersunds hemsida.

Till Elfsborgs hemsida säger Linus följande:
– Det känns grymt, det känns verkligen som att man kommer hem igen. Jag är ju faktiskt Elfsborgssupporter sen barnsben och har till och med stått i Elfsborgsklacken. Så det känns riktigt spännande att få vara med och utveckla idrottsföreningen Elfsborg.

Hur bra koll har du på våra målvakter?
– Jag vet självklart vilka dem är, men jag känner dem inte. Men vid lite olika tillfällen har man sett och hört talas om Kevin, David och Tim. Tycker därför det ska bli oerhört roligt att börja arbeta med dem, spelarna och ledarna.

Hur väl känner du Jimmy Thelin och Miguel Beas?
– Jag känner inte Jimmy och Miguel. Men jag har varit hos J-Södra tidigare och har alltid tyckt om deras fotbollsfilosofi, hur de arbetar och vad de vill åstadkomma. Killar som alltid gett ett proffsigt bemötande och har en vision med nya intressanta strategier.

 

***

 

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*