José Mourinho: De Gea vill stanna i United

Manchester United

Hur många gånger har vi inte hört det förut? Snacket och ryktena om David DeGeas vara eller icke vara i Manchester United. Vid varje transferfönster så han den Spanska målvakten varit på allas läppar. Det har i 9 fall av 10 varit Real Madrid som det har spekulerats i men nu har den Spanska jätten Courtois i målet vilket gör att snacket om De Gea har svalnat i och med Belgaren entré i på Bernabeu. 

Ett mindre bra VM kan också ha hjälp till för Manchester United men eftersom att De Gea fortsätter at leverera fantastiska insatser för sitt klubblag så är det klart att det igen börjar att spekuleras då De Geas kontrakt med United går ut till sommaren 2019. Dom senaste ryktena säger att det nu är PSG och Juventus som rycker i Spanjoren.

Ni kan ju inte ha missat De Geas senaste räddning ifrån matchen mot Young Boys i Champions League där han fick sträcka ut rejält på en boll som ändrade riktning på en spelare. Det är exakt dom sjuka räddningarna som han har blivit världsberömd för och som får Manchester United att älska sin målvakt och gör allt för att behålla honom.

DeGeas räddning mot Young Boys!

Nu efter Young Boys matchen går José Mourinho själv ut och berättar om De Geas kontraktsläge.

– Jag vet att David gärna vill stanna här, säger Mourinho till Sky Sports.

Jag vet att hans agent vill göra det spelaren vill göra och jag vet att styrelsen gärna vil behålla honom. Dom jobbar på det. Så förhoppningsvis så kommer det en bra lösning förr eller senare, fortsätter Mourinho.

***
28-årige David de Gea har spelat i Manchester United sen sommaren 2011, då han kom till England från Atletico Madrid.

UPPDATERING:
Dagens efter Mourinhos uttalande skriver Brittiska medier följande.
Det är BBC som rapporterar att den spanske målvakten De Gea blir kvar i Man Utd ett tag till.

Klubben ska ha aktiverat en option i 28-åringens kontrakt som innebär att avtalet förlängs ett år, till sommaren 2020. Skulle De Gea inte skriva på innebär detta att han är fri att prata med andra klubbar från och med januari.

Young Boys räddningen ifrån en annan vinkel.

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*