The bitter end…

blogg

181006 VŠrnamos mŒlvakt Joakim Wulff fšre fotbollsmatchen i Superettan mellan Halmstad och VŠrnamo den 6 oktober 2018 i Halmstad. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Kod KA / Cop 147

Jocke Wulff Blogg
28 Nov 2018
________

Nu är det slut på seriespel och kval men vi kan ta det från början för att ni ska hänga med.

Efter 15 matcher i vår hade IFK Värnamo skrapat ihop 5 poäng eller i snitt 1 poäng var 3:e match. Det är inte bara svagt utan det kan vara ett bottenrekord (även om jag inte har någon statistik). Då ville föreningen göra en satsning på att försöka hänga kvar i elitfotbollen. Det värvades jag in och ett gäng andra spelare med lite mer rutin och framförallt med mer kvalitet.

Första matchen IK Brage borta, en riktigt tuff match på förhand men vi hade inget att förlora!

Utan att höja min egen insats till skyarna men det var en av dom matcher som jag gick in och stängde matchen till vår fördel. Statistiken 9-2 i skott på mål och vårt 2:a skott på mål gick in i mål när matchuret visade ca 92:30. Seger 1-0 och vi fick den perfekta starten på höstsäsongen.

***

Vi hoppar fram lite i tiden.

Vi lyckas fixa en kvalplats när det återstår en omgång och har kvar IK Frej att möta i sista omgången och där båda lagen är inblandade i en kvalplats. Förutsättningarna för Frej var att ett kryss räckte för fortsatt spel för oss krävdes seger. Matchen blev avvaktande från båda håll och ingen tog riktigt tag i taktpinnen men ju längre in i matchen vi kom desto mer tog Frej över och lyckades också göra 1-0 precis innan halvlek. I andra halvlek öser vi på och skapar några chanser men tyvärr kunde vi inte förvalta dem, några var oskicklighet av oss några stoppades av en storspelande motståndarmålvakt Hampus Elgan. Men vi hade ju ett kval som skulle rädda oss…

Syrianska för mig som mött dom många gånger visste att det skulle bli en riktigt tuff nöt att knäcka. Vi börjar borta och matchen är efter första halvlek helt jämn vi har en varsin solklar målchans dock inga mål. Andra halvlek startar på sämsta tänkbara sätt för oss bolltapp på egen planhalva och två sekunder senare straff mot oss. Jag känner mig stor stark och känslan är att jag har övertag på skytten. Han ser nervös ut men ändå kontrollerad men min känsla är att jag kommer gå åt rätt håll. Ganska kort ansats skottet kommer mot min högra stolpe, samma håll som jag är på väg åt och bollen träffar min hand men smiter in precis vid stolpe ändå, FAN så nära men till ingen nytta.

Vi trummar på och skapar några halvchanser sen kommer vårt läge när vi tilldelas straff. Den duellen går Dejan Garaca segrande ur då vi slår straffen över mål. Men vi skulle skapa två chanser till innan matchen var slut ett skott från vinkel ca 10m från mål men bollen går rakt på målvakten och sen en nick efter hörna i nittionde minuten men den smiter precis utanför stolpen tyvärr. Förlust med 1-0 och ett ändå ok men tufft utgångsläge.

Hemma matchen startar böljande men ju längre första halvlek går ju bättre spelar vi och skapar målchanser men bollen vill inte in för oss. Då händer det, på övertid i första halvlek drar vi på oss en frispark några meter utanför straffområdet. Den kommer med skruv över min mur mot krysset och jag slänger mig och sträcker mig efter bollen får en hand på den men orkar inte styra ut den och 0-1 är ett faktum. Precis vad vi inte behövde men vi lovar varandra att vi ska gå för det och lyckas göra både 1-1 och 2-1 med 10 min kvar av andra halvlek. vi behöver ett mål till och går för det skapar en eller två chanser men åker på en omställning på övertid och Syrianska gör 2-2. Nattsvart och vi åkte ur och vilken hemsk känsla man har haft och matcherna har man gått igenom i huvudet så många gånger sedan slutsignalen om vad man skulle gjort annorlunda osv.

Vi var näst bästa lag poängmässigt på hösten med 27 poäng  och hade nått kvalplats utan att spela en enda match under våren men va fan hjälper det när vi inte vinner dom viktigaste matcherna på hösten!

Ska det veklingen sluta så här frågar man sig då? Finns det mer att krama ur kroppen? Är man fortfarande attraktiv för klubbar trots att man är född på -70 talet?

Det står skrivet i stjärnorna…

 

/Jocke

 

 

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*