Europa League: Dahlin och Karius gör upp om en slutspelsplats

EUROPA LEAGUE

Inför den nästa sista omgången av Europa League så hade MFF en bra chans att sätta sig i en fin sits inför den sista omgången. Belgiska Genk stod för motståndet och dom har hittills varit gruppens starkaste lag och innehar 1a platsen. Johan Dahlins MFF satte sig i en svår sits då Belgarna gick upp till en 2-0  ledning men i den andra halvleken kunde MFF komma ikapp och kvittera, matchen slutade 2-2.
Det mest häpnadsväckande skedde i Sarpsborg där Aleksandr Vasyutin igen vaktade målet. Norrmännen stod igen för en riktigt stark start på matchen och hade en 2-0 ledning redan efter 6 minuters spel och gick till pausvila med en fin ledning. Det som sen skedde i den andra halvleken var överraskande då Besiktas tog över och gjorde 3 mål i en och samma halvlek. Turkarna vann matchen med 3-2 och det resultatet vände nästan upp och ner på hela tabellen. Loris Karius Besiktas som fram tills matchen mot Sarpsborg inte levt upp till förväntningarna men är nu i en riktigt fin position inför den sista omgången då MFF och Johan Dahlin kommer på besök till Istanbul. Det är på Lucia den 13 december som Besiktas tar i mot Malmö FF och nu innehar Turkarna andraplatsen vilket innebär att MFF har chansen att gå vidare men nu måste dom vinna för att få vidare.

Poängställningen inför den sista omgången.

Faktum är att alla lagen i gruppen har en chans att gå vidare.

Genk leder tabellen men kan faktiskt missa slutspelet o dom förlorar med mer än 3 mål mot Sarpsborg, det betyder att alla lagen har en chans till avancemang i grupp I. Sarpsborg har dock en tuff sist efter deras kollaps mot Besiktas men chansen finns för norrmännen.

***

Övriga Nordiska lag 

FC Köpenhamn och Stephan Andersen i målet förlorade mot Zenit Saint Petersburg med 1-0.
(FCK har en chans att gå vidare inför sista omgången, men det krävs en seger hemma mot Bordeaux för avancemang)

Dom nyblivna Norska ligamästarna Rosenborg och André Hansen förlorade mot Celtic på hemmaplan med 1-0.
(André Hansens RBK är ute och har inte lyckats att skrapa ihop en enda poäng hittills men vi bör också säga att dom kanske är i den tuffaste gruppen då dom har förutom Celtic, både RB Leipzig och Red Bull Salzburg i sin grupp)

Vi nämner också det att Islands Hannes Halldorson som nu spelar i Qarabag hade en tuff afton. Islänningen fick släppa in 6 mål på hemmaplan mot Sporting Lissabon.
(Qarabag är ute ur EL och kan inte gå vidare trots att en omgång återstår)

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*