André Hansens fantastiska 2018 avslutades med en cuptitel

Eliteserien

Idag var det folkfest på Ullevål i Olso. Norsk Cup Final (NorgeMesterskapet) där Rosenborg mötte Strømsgodset. Den nyblivna ligamästaren André Hansen hade chansen till att vinna dubbeln men i vägen stod den 21 åriga keepern Morten Saetra. Strømsgodset som haft en jobbig säsong i ligaspelet där man säkrade nytt kontrakt i den allra sista omgången hade allt att vinna i cupfinalen.

181202 Nicklas Bendtner of Rosenborg scores 4-1 behind goalkeeper Morten Saetra of Stromsgodset during the cup final between Rosenborg and Stromsgodset Foto: Bildbyrån

Det såg också bra ut då Godset tog ledningen med 1-0 i den första halvleken och pressade André Hansen i RBK målet. Rosenborg kunde dock vinna efter en stark andra halvlek där siffrorna tillslut rann iväg till 4-1 för Rosenborg. Lite för stora siffror kanske man kan tycka då Godset faktiskt pressade på och André Hansen fick visa varför han nyligen vldes till hela Eliteseriens bästa spelare 2019.

2018 har för André Hansen inneburit ett Eliteserieguld med Rosenborg. Cup guld och Europa League slutspel. Pris som årets spelare i Eliteserien 2018 som bästa spelare i hela ligan! Samt “kampens spiller” i Cup Finalen där han alltså vann guldet mot Strømsgodset.

2018 är ett år att minnas för 28 åringen ifrån Oslo.

Extra info: Cuptiteln var Rosenborgs 12e i historien.

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*