Inför MLS finalen

MLS Cup FINAL 2018

Atlanta mot Portland möts i nattens MLS final. Succélaget mot det rutinerade laget. Atlanta var nykomlingar i ligan 2017 men redan nu 2018 är dom framme i finalen. Atlanta har arenan, spelarna, fansen och pengarna och är trots sin unga ålder redo för en stor final redan. Portland har varit med förut. Flertalet slutspelsmatcher genom tiderna på sina 7 år i ligan och ett MLS guld gör att laget och klubben vet hur man ska hantera pressen i viktiga matcher.

Målvakterna som möts är Brad Guzan och Jeff Attinella. Det är två rutinerade målvakter med olika bakgrunder. Guzan 34 år och över 100 premier league matcher i bagaget och landskamper för USA mot Attinella som allt fått kriga för att få förtroendet som han äntligen fått och nu tagit den. Faktum är att Attinella var och provtränade med Örebro SK i 2010 utan att få ett kontrakt. Sen dess har han kämpat sig fram i college fotbollen och i ligorna strax under MLS. Just i Portland och i Real Salt Lake är där han fått sina MLS matcher och det är under årets säsong som det stora genombrottet 30 år gammal har kommit. Ett stabilt spel har gjort att han har helt klart bidragit till att Portland nu igen är framme i en MLS final.
Det blir dock en svår final för Portland som ska till Atlanta för att spela mot Atlanta. Finalen spelas nämligen på mäktiga Mercedes Benz Arena inför över 72.000 åskådare. Det är en av världens mest högteknologiska och moderna arenor och staden Atlanta suktar efter en idrottsframgång då staden är lite känd för att ha idrottslag som aldrig riktigt lyckas. Portland ska alltså till “lejonets kula” och slåss för titeln. Det kommer att bli svårt då redan mäktiga Atlanta är favoriter men en stor utmaning väntar och man ska aldrig räkna bort något lag i en final, speciellt inte i USA the land of dream…

  • Matchen spelas inatt 02.00 svensk tid och visas på Eurosport.


SENASTE NYTT

Moncada’s blogg: Målvaktskris i Futsallandslaget? 

Andres Moncadas blogg 27 Okt 2019 __________________________ Hej Målvaktskanalen och bloggen, det var ett tag sen men nu är jag tillbaka med en allvarlig fråga: Är det målvaktskris i det svenska futsallandslaget? *** Häromdagen kunde [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*