“Liverpool är så mycket mer än bara Salah” David Ospina inför kvällens avgörande

Champions League

Mohamed Sarah är tillbaka i storform och toppar nu igen Premier Leagues skytteliga men det betyder inte att Liverpool är ett enmanslag, säger Napolis målvakt David Ospina till Engelska The Sun inför kvällens avgörande gruppspelsmatch i Champions League.

Ospina är utlånad ifrån Arsenal till Napoli och har varit Anchelotti’s förstaval sen han kom till klubben ifrån Arsenal i somras. Ospina har spelat varje minut av Napolis Champions League matcher hittills inklusive deras 1-0 seger hemma mot Liverpool i början av Oktober.

***

Serie-A tvåan Napoli står nu inför en avgörande match mot Liverpool ikväll på Anfield som kommer att avgöra vilket lag som går vidare ifrån grupp C. En 1-0 seger eller en seger med 2 mål eller mer för Liverpool innebär avancemang till slutspelet för Liverpool och hoppet ligger mycket på Salahs axlar.

Bild: Ospina i Arsenals dräkt ifrån förra årets match mot Östersund i Europa League

Den Egyptiska forwarden och säsongen 2017/2018 års bästa spelare i Premier League som sköt Liverpool till Champions League finalen förra säsongen har hittat storformen igen. Efter helgens hattrick mot Bournemouth i 4-0 segern där har gjort att förväntningarna har stigit på honom inför kvällens match.
Men Ospina som vaktar Napolis mål ikväll igen är tydlig med att säga att hela Jörgen Klopps lag är ett hos, inte bara Sarah.
“Jag vet att han gjorde 3 mål i lördags, han är en bra spelare men vi måstevara uppmärksamma på hela laget Liverpool”, säger Ospina till The Sun.
“Liverpool visade att de är ett bra lag och det handlar inte om bara en spelare det är laget Liverpool som är så starka och det är laget som tog sig hela vägen till Champions League finalen förra året. Liverpool har många individuellt duktiga spelare men är ett lag där alla vet vad dom ska göra på planen”, säger Ospina.

Liverpool förväntas ställa upp med Sarah, Firmino, Sdio Mane och Xerdan Shaqiri i anfallet ikväll och det är svårt för alla lag hatt försöka förhindra dom. Napoli har också en formidabel offensiv som mycket väl kan skada Liverpools defensiv.
Ospina fortsätter: “Det är ett mycket bra tillfälle för oss. De är stora motståndare och vi vet att vi står inför ett riktigt bra lag. Men vi har också en bra tränare och bra spelare. Vi är övertygade om att vi bara gör våra saker bra så har vi alla möjligheter att gå vidare ifrån gruppspelet”

***

Vilka lag som går vidare ifrån grupp C det får vi vänta på att se tills ikväll då gruppen skall avgöras då Liverpool möter Napoli och Röda Stjärnan möter Paris Saint-Germain.
Gruppen toppas just nu av Napoli på 9 p. PSG 2a på 8p och Liverpool 3a på 6 p. Alla lag förutom Röda Stjärnan kan alltså gå vidare. Spännande. Avspark 21.00

 

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*