Från MLS till Manchester City

TRANSFER

Han blev nyligen utnämnd till Goalkeeper of the Year 2018 i MLS och ser ut att bli USAs framtidsman i målet. Zach Steffen 23 år har skrivit på ett 4årsavtal med Manchester City och kommer att ansluta till Pep Guardiolas mannar till sommaren 2019.

BILD: Tim Howard I Manchester United dräkten

Övergången är den största på målvaktssidan sen Tim Howard i 2003 skrev på för Manchester United och övergången påminner väldigt mycket om just den övergången. Det är två relativt unga målvakter det handlar om. Tim Howard var 24 år i 2003 då han flyttade till United och Zach Steffen kommer också att vara 24 år då han flyttar till City. Två målvakter som flyger över Atlanten och anslutet till ett Engelskt storlag. För Tim Howard så vet vi hur det gick. Han fick en del chanser under 2003 till 2006 men lyckades aldrig riktigt bli en där utnämnda första keepern i världens kanske då bästa klubblag. En utlåning och sen en permanent övergång till Everton gjorde att han fick en strålande Premier League karriär med över 350 matcher för Everton.

Kan Zach Steffen göra en liknande resa som Howard det återstår att se men han är på mycket god väg då han redan är klar för Manchester City, väl där blir det konkurrens med Ederson och Claudio Bravo, det blir otroligt spännande och se vad Manchester City han för tankar för Zach.

Columbus Crews tränare Gregg Berhalter försöker att spela en liknande fotboll som Pep Guardiola vilket också har hjälp övergången då Man City ser att Zach är trygg med att spela upp bakifrån med fötterna, se också videon här då Gregg Berhalter talar om sin målvakt.

Detta är också en övergång som sänder stora signaler till hela MLS och till spelarna där. MLS blir mer och mer en liga som stora klubbar kikar på eftersom att kvalitén numera är hög, speciellt på det individuella planet. Det är en stor övergång för Zach Steffen men också för hela ligan.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*