Benny Lekström byter fotboll till futsal

Benny Lekström har under sin långa karriär tillhört BP, Mjölner, Tromsö, Enskede, Sirius och Hammarby. Det blev ingen förlängning med Hammarby fotboll för Bennys del efter den här säsongen men i väntan på en ny klubb så går Benny ifrån Hammarby Fotboll till Hammarby Futsal, vi tog ett kort snack med den levande Målvaktslegenden.

Hej Benny, du byter alltså Fotboll mot Futsal vad är dom största skillnaderna tycker du? Vad är dom största tekniska skillnaderna?
– Den största skillnaden med futsal är att det går så fort att man inte hinner reagera så långt ut ifrån kroppen. Det viktiga är nog att täcka så mycket av målet som möjligt och framförallt då på marken. Så ganska kompakt position där man mer får sträcka ut än att slänga sig. Till skillnad från en “utemålvakt”  som ska vara redo att slänga sig längre ut, svarar Benny MVK.

foto: Bildbyrån

Det blir väl en tids anpassning till spelet men hur känns futsalformen?
Jag ska bara komma in i futsal tekniken lite men annars så känns formen på planen god och min fysiska status är som vanligt på topp.

Vad är ambitionerna, kör du på säsongen ut eller blir det en längre satsning. Eller håller du igång fotbollsformen med futsal nu till du hittar en ny klubb?
Jag letar en ny klubb inför nästa säsong så det här är ett roligt sätt att hålla igång så länge och så hoppas man kunna bidra med något, svarar Benny.

***

På Fotbollskanalen, Fotbolldirekt och på Hammarby Futsals hemsida så kunde man tidigare i veckan läsa följande:

Benny är en Benny som inledde 2018 med att göra starka framträdanden för Bajen i Svenska Cupen Målvaktsveteranen Benny Lekström, 37, hade i år ett utgående avtal med Hammarby och meddelade nyligen att det inte blir en fortsättning i klubbens A-lag.

– Det är klart att man blir ledsen, att det är jobbigt på något sätt. Att det ska bli en förändring, det är väl det som är svårast. Att man får veta att något är över och att det blir en stor förändring i livet som man inte hade hoppats på. Så på så sätt var det ett jobbigt besked att få, sa Benny till FotbollDirekt då.

***
Det kan bli debut redan den 22 december hemma mot Skoftebyn i Eriksdalshallen i Svenska Futsalligan.

– Futsal spelade jag mycket som liten, och med tanke på att jag inte fått spela så mycket under året så ska det bli jäkligt kul att börja lira igen. Att det är Bajen också känns bra, och det ska bli kul att förhoppningsvis kunna bidra till futsallaget. Det är helt förutsättningslöst och jag ska ställa upp så mycket jag kan. Det blir en liten omställning sett till teknik och så vidare, men det kommer att bli jäkligt kul, säger Lekström i en kommentar på föreningens hemsida.

Hammarbys futsallag är i dagsläget placerat på sjätteplats i Svenska Futsalligan.

Målvaktskanalen önskar Benny ett stort lycka till med futsalkarriären och ett stort lycka till men klubb letandet. Ett uppskattat och väldigt roligt “byte” av Benny att gå ifrån Fotboll till Futsal, vi lär återkomma med mera snack med Benny efter debuten!

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*