Årets Målmand i Danmark 2018

DANSKA SUPERLIGAN

Samtidigt som Odense Bollklubb kämpar om att igen komma upp på den övre halvan av tabellen så har laget en målvakt som tillhör ligans absoluta toppskikt!
Norrmannen Sten Grytebust har för andra året i rad tilldelats priset “Det Gyldne Bur”, dvs årets målvakt i Danmark.

Det är dom 26 målvakterna i Danska Superligan och 1a Divisionen som har fått rösta på dom 3 bästa målvakterna och av det resultatet så får man tillslut en “vinnare”.

11 olika målvakter fick poäng i omröstningen och som sagt, så fick Grytebust för andra året i rad flest poäng av alla av sina kollegor.

– Den betyder väldigt, väldigt mycket. Jag tycker verkligen det är stort. Det är dom andra målvakterna som har röstat så det är klart att jag värderar dettapriset högt. Säger Sten Grytebust om det prestigefyllda priset. Ett pris som har delats ut i Danmark sen 1984.

Nordmannen vann omröstningen med 49 poäng av 75 möjliga. FC Midtjyllands Jesper Hansen kom på andraplats med 37 poäng och Aalborgs Jacob Rinne kom på en tredjeplats med 25 poäng.

– Han er en komplett målvakt, han är otroligt reaktionsstark. Han täcker målet mycket bra trots sin storlek. Han passar mycket väl in i OBs spelstil också. Han räddar många poäng åt sitt lag. Det säger FC Köpenhamns Jesse Joronen om sin “kollega” och konkurrent. Joronen som gav Grytebust 2p i sin omröstning.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*