Silly Season DamAllsvenskan – Del 2

DamAllsvenskan

Efter att ha avhandlat de första målvaktsförflyttningarna går vi nu vidare och tittar på målvaktsläget i de skånska allsvenska klubbarna.
Här kan du läsa del 1

I “DEL 1” avhandlades läget i Vittsjö GIK så det går vi inte närmare på nu. Däremot representeras Skåne av 3 ytterligare klubbar i damallsvenskan och även där händer det saker på målvaktssidan.

Inför säsongen 2018 gick Josephine Frigge från en malmöklubb till en annan då hon bytte LB07 mot Rosengård. I Rosengård har hon under året agerat andremålvakt bakom Zecira Musovic. Strax innan frimånaden stängde blev det klart att LB07s förstemålvakt under 2018 Emma Lind nu gör samma flytt som Frigge gjorde ett år tidigare. Samtidigt som klubben gått ut med att det är Musovic och Lind som skapar målvaktspar under 2019 rör alltså Frigge på sig igen.

Josephine Frigge väljer att gå till nyblivna Elitettan-klubben BP, kanske förvånande för vissa då även hennes moderklubb, Borgeby FK i år gör sin första säsong i Elitettan. Josephine har kommenterat sitt val till oss på målvaktskanalen och säger:

– BP hörde av sig och visade intresse, vilket var jätteroligt. Samtidigt kände jag att var redo att prova något nytt. BP känns som en bra organisation och en klubb med goda förutsättningar att etablera sig i Elitettan. Jag ser verkligen fram emot att dra igång säsongen och träffa alla i laget!

***

Målvaktsläget i LB07 är däremot höljt i dunkel tills vidare. Klubben har börjat presentera sin trupp och har på hemsidan tagit bort de namn som inte skall vara kvar till nästa år.  Hittills finns ingen målvakt med i truppen och inga målvakter har presenterats som nyförvärv.

Det sista skånska laget är Kristianstad DFF som gjorde en rekordsäsong det gångna året och slutade på en fjärdeplats. Man hade under stora delar av säsongen enbart en målvakt tillgänglig då Bret Maron varit ur spel i två olika skadeomgångar. Den sista skadan var den hon ådrog sig i matchen mot Rosengård där hon fick en blödning i njuren, spräckt urinrör och dislokerade ryggkotor. Efter flera operationer och rehab är hon nu tillbaka i träning och klubben räknar med att kunna använda henne under den kommande säsongen. Även Moa Olsson, som tog Brets plats under skadorna är kvar i klubben under nästa säsong.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*