Målvaktsvärlden hyllar Petr Cech

Petr Cech slutar efter säsongen

Den levande Målvaktsikonen Petr Cech gick idag ut med nyheten att denna säsongen blir hans sista. Han kommer att lägga målvaktshandskarna på hyllan efter säsongen.
20 år som fotbollsproffs har passerat för giganten ifrån Tjeckien.

Han har vunnit allt man kan vinna som fotbollsspelare i England. Premier League fyra gånger och FA-Cupen fem gånger, Champions League, Europa League, tre liga cup guld och alla individuella priser man kan få som en keeper i Premier League. Det är bara att lyfta på hatten för Petr Cech!

På sina sociala medier så skrev han idag en längre text där han visade sin tacksamhet för allt han har fått uppleva och när väl nyheten var ute så började hyllningarna att strömma in ifrån olika håll ifrån olika målvakter.

Petr Cech’s text på Twitter och Instagram:
”Det här är min 20:e säsong som professionell spelare och det har gått 20 år sedan jag skrev på mitt första professionella kontrakt så det känns som att det är rätt läge att meddela att jag kommer att sluta efter den här säsongen. Efter att ha spelat 15 år i Premier League och vunnit alla titlar som går känner jag att jag har uppnått allt jag velat uppnå. Jag kommer att fortsätta att jobba hårt i Arsenal för att förhoppningsvis vinna fler titlar den här säsongen, därefter ser jag fram emot vad livet har att erbjuda utanför planen”

***

Hyllningarna ifrån andra stora målvaktsprofiler strömmade in idag på sociala medier. Här är några av dom:

Kasper Schmeichel:
Den största respekten till dig som professionell fotbollsspelare och som person. Du är en av dom bästa målvakterna som spelat i Premier League. Stort lycka till i framtiden.

Thibaut Courtois:
Tack Petr Cech för din hjälp under mitt första år i Chelsea. Gratulerar till en fantastisk karriär. Du var en exceptionell kollega, vän och gott exempel för mig personligen och för alla oss målvakter. Lycka till i framtiden.

Joe Hart:
Vilken man Petr Cech! Kom, Såg och erövrade! Njut “champ”.

Iker Casillas:
Fantastisk målvakt , fantastisk person! Lycka till vännen. Tack för allt du gjort under åren, vi har njutit åt dina prestationer, vi kommer att fortsätta att njuta av dig! Toppenperson!

Asmir Begovic:
Grattis till en fantastisk karriär. Du är inte bara en fantastisk målvakt, en målvakt som jag såg upp till. Du är en ännu bättre person. Lycka till i framtiden min vän #legend

Målvaktskanalen ställer sig givetvis också i hyllningskören till en av dom absolut bästa genom alla tider!
4 Premier League titlar
5 FA-Cup titlar
3 Liga-Cup guld
1 Champions league
1 Europa League
124 landskamper för Tjeckien.
Flest “clean sheets” någonsin i Premier League 202 st (kan vara högre idag).
Den enda över 200 st!

AMAZING !

 

 

/ JOHN

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*