Curci klar för Hammarby

Silly Season

Han kom, hans sågs, han segrade! Gianluca Curci lämnar AFC och Allsvenskan tappar sin största målvaktsprofil innan han ens hunnit sätta sin fot på dem Allsvenska arenorna. Med nästan 200 serie-A matcher i bagaget och med hans otroliga 18 nollor på 27 matcher för AFC i Superettan så såg man ju fram till att få se honom i Allsvenskan, men idag kom beskedet på AFC:s hemsida:
“AFC Eskilstuna och målvakten, Gianluca Curci, går skilda vägar med omedelbar verkan. Anledningen är att målvakten uttryckt en vilja om att få lämna föreningen på grund utav familjeskäl, något som klubben godkänt”.

Såhär skrev vi för bara några dagar sen.

Och Curci själv sa för bara tre dagar sen följande:
“- Jag har bekymmer med familjen i Italien och behöver åka hem för att ta hand om barnen, förklarade Curci för Eskilstuna Kuriren.

Nu är Curci klar för Hammarby på ett korttidskontrakt som gäller våren ut. Johan Wiland kommer garanterat att missa hela våren pga hans axelskada och när Hammarby släppt Benny Lekström och bara har Davor Blazevic kvar i truppen så har sportchefen Jesper Janson varit på målvaktsjakt under vintern. Nu har Janson då hittat sin keeper, Gianluca Curci !

Jesper Jansson kommenteras övergången såhär.
– Det här är en väldigt bra lösning för oss, med tanke på Johans skada. I Gianluca får vi in en etablerad målvakt som spelat på allra högsta nivå. Dessutom kan han nu svensk fotboll efter sitt år med AFC, där han höll nollan hela 18 gånger på 27 matcher under förra säsongen.

Curci kommenterar övergången såhär till Hammarbys hemsida.
– Det här är en fantastisk möjlighet, att få representera en toppklubb som Hammarby här i Sverige. Jag hade en fin fjolårssäsong, och hoppas nu göra riktigt bra ifrån mig här i Hammarby så att det leder till att min tid i klubben blir betydligt längre än en vår.

Läser man Curcis citat så är det ganska så tydligt att han inte har några tankar på att flytta hem till Italien än på ett tag. Han vill stanna längre i Hammarby än bara under våren.

När Curci för bara några dagar sen bröt avtalet med AFC Eskilstuna och hänvisade till sin familjesituation så är det nu inte helt osannolikt att han redan då hade klart med Hammarby.
Det är inget som vi vet men såhär i efterhand så är det inte helt konstigt att dom spekulationerna nu dyker upp.

* * *

AFCs kommentar på den oväntade övergången lyder såhär i en förkortad version ifrån Fotbollskanalen.
“- Vi släpper det där. Vi tycker att det är historia. Vi önskar honom lycka till i sin nya klubb. Han har gjort ett bra jobb i AFC och hjälpte oss att studsa tillbaka till allsvenskan. Vi är tacksamma för det, säger AFCs ordförande Alex Ryssholm till Fotbollskanalen.

Förvånad över att han blir kvar i Sverige?
– Oväntat. Vi hade räknat med att han skulle åka hem, men det blev som det blev. Vi var medvetna om att vi släppte honom – vi hade släppt honom ändå om han hade sagt att han velat gå vidare i sin spelarkarriär och jag skulle förstått honom.

* * *

Att Curci stannar i Allsvenskan är för alla oss målvaktsälskare en riktigt positiv nyhet. Curci är helt klart en av hela Allsvenskans största målvaktsprofiler, kanske rent av den största profilen.

Med mindre än 100 dagar kvar till Allsvenskan så börjar temperaturen verkligen att höjas ordentligt! Spännande!

/// JOHN

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*