Cajsa Andersson om landslagsdebuten: “Det kändes bra och lugnt”

Fokus: Cajsa Andersson

foto: bildbyrån

2018 blev ett succéår för Cajsa Andersson och för hennes Piteå. Säsongen avslutades med ett SM-Guld, Piteås första någonsin och Cajsas tredje raka. Hennes fina säsong gjorde att hon blev uttagen till Peter Gerhardssons landslag under hösten.
2019 har börjat och Cajsa Andersson fick under Damlandslagets Januari Turné göra sin landslagsdebut i 0-0 matchen mot Syd-Afrika. Nu är det lägret över och Cajsa är hemma igen.
Målvaktskanalen tog ett snack med Cajsa om hur det var att göra landslagsdebut och om kommande säsong med Piteå.

* * *

MVK: Tio dagar i Syd-Afrika avklarat, vad tar du med dig hem ifrån landslagsresan?
Cajsa:  Jag tar med mig en bra träningsvecka, där jag känner att jag nu kommit igång ordentligt efter uppehållet. Sen tar jag såklart också med mig min debut, vilket är kul att ha klarat av.

MVK: Du fick göra debut som sagt och du fick hålla nollan.
När fick du reda på att du skulle spela?
Cajsa:  När vi fick laget på mötet kvällen innan matchen.

MVK: Hur var matchen och hur kändes din egen insats?
Cajsa: Det var en lite “ryckig” match där inget av lagen riktigt lyckades ta kommando. Mycket kamp och en del tekniska misstag, så som det lätt blir när många spelar sin första match på två månader. För egen del var det en lugn kväll. Försvaret gjorde det väldigt bra och Sydafrika lyckades inte skapa några jättefarliga lägen. Det kändes ändå bra och lugnt när jag väl fick agera.

MVK: Hur var träningarna i SydAfrika med mv tränaren Tomas Håkansson?
Vad hade ni mest fokus på?
Cajsa:  Det var bra träningar. Vi hade jobbade med många olika moment på målvaktsträningarna för att komma igång efter uppehållet, med fokus på att hitta timing i t.ex. inläggs- och djupledsspel eftersom man tappar det mycket under uppehållet.

MVK: Nu hem till lite kyligare Piteå. Hur ser kommande veckor ut inför Seriestarten?
Cajsa: Vi åkte direkt från Sydafrika till Skottland där vi är en vecka med Piteå för att träna och spela träningsmatcher. Sen när vi kommer hem börjar Svenska cupen ganska snart och sedan rullar det på med träningar och matcher tills serien börjar.

foto. Bildbyrån – Cajsa i Piteåtröjan

MVK: Med ett stundande VM slutspel och en ny säsong i DamAllsvenskan som regerande mästare och nu en landslagsdebut så kan 2019 bli ett fantastiskt år.
Hur förbereder du dig under försäsongen? Testar du något nytt under denna försäsongen eller är det samma upplägg som föregående år eller vad gör du för att ta nästa steg?
Cajsa: Jag testar inga stora revolutionerande grejer utan jag kör på med ett upplägg jag vet fungerar för mig. Sedan gör man ständigt små justeringar för att försöka förbättra sig.

* * *

Vi tackar Cajsa för att hon hade tid över för Målvaktskanalen och önskar henne ett stort lycka till med försäsongen och i förberedelserna inför Svenska Cupen.

 

 

/// JOHN

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*