Eric Steele berättar om David De Gea

INSPIRATION / MENTAL STYRKA / PSYKOLOGI

Eric Steele är en av världens idag mest eftertraktade föreläsare inom målvaktsvärlden, hans erfarenheter som målvakt på hög nivå men främst som målvaktstränare för både Manchester City, Manchester United och för Blackburn Rovers gör honom väldigt intressant att lyssna på. Idag så åker han runt världen över medverkar på olika målvaktsläger och workshops.

Eric delar ofta då med sig utav hans erfarenheter med olika målvakter som han tränat och vi väljer här att återberätta hans erfarenheter med en 18årig David De Gea som Eric Steele tränade då. I över fem år tränade Eric Steele David De Gea.

“Hans första sex månader var hemska. Ett av hans stora problem var att han bara vägde 71 kilo. Jag jobbade med honom på planen med också utanför planen för att ändra hela hans livsstil.”

“David hade problem med sin livsstil. Han sov två till tre gånger om dagen. Han åt sin middag väldigt sent på kvällen varje dag och han åt för mycket tacos.”

“Vi tryckte i honom proteindrinkar efter varje träning. Vi fysiskt tvingade i honom proteindrinkarna. Vi tog med honom till gymmet ofta och han hatade gymmet.”

“Jag sa till honom att han var tvungen att träna BÄTTRE. Jag sa till honom att han är upp till bevis varje dag. Det var vid flera tillfällen under hans första år då han tränade för dåligt. Jag sa till honom att spelare gör tränarens val inte det motsatta. Jag sa till honom att han ska vara först ut till varje träning, inte den sista ut till planen.”

“Vi var tvungna att kunna kommunicera med varandra ifrån första stund även om vi bara talade på det allra enklaste sättet till varandra i starten. David var lat när det kom till att lära sig Engelska. Så jag hjälpte honom mycket med språket och tjatade på honom varje dag att lära sig bättre Engelska.”

“David har en otrolig mental styrka, otrolig. Han är alltid lugn, vad som pågår inom honom har man ingen aning om han är alltid den samma. Lugn.”

Se video här med Erc Steele. Mycket intressant:

/ JOHN /

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*