Champions League är tillbaka med besked!

champions league

Champions League är tillbaka och det med besked!
Det är tid att sparka igång Roma mot Porto och PSG mot Manchester United och vilka målvaktsmatcher vi bjuds på direkt.

***

Vi börjar med Roma och Robin mot Porto och Iker.
Ooooooootroligt intressant duell emellan Sveriges keeperking mot The Goat.
Titta bara på Casillas siffror : 725 matcher för Real Madrid. 142 matcher för Porto. Varav 173 st i Champions League där han har 100 nollor! Skriver det igen, Casillas har 100 rena lakan i Champions League.
Lägg där till 167 landskamper där han vunnit VM och EM två gånger, Plus 5 la liga titlar och mängder med individuella priser och olika cupsegrar.

Robin Olsen har en fantastisk karriär och är 9 år yngre än Casillas. Robin har drygt 100 matcher för FCK, 75 matcher för MFF, 19 matcher för PAOK och 28 matcher för ROMA hittills. 2 Danska ligatitlar och 2 Allsvenska titlar samt 2 st Danska Cupguld. 27 landskamper för Sverige.
Robin har totalt 3 nollor hittills i Champions League totalt, drygt 97 st färre än Casillas.
Nu nedvärderar vi inte Robin, vi bara lyfter fram hur stor Iker Casillas är.
Ikväll möts dom båda i Rom på Olympia Stadion.
Fantastiskt!

***

Kvällens andra match är en också den en helt galen målvaktsmatch. Vi vet inte till 100% än om Gigi Buffon startar eller om det är Areola. Vi får se men vi tror det lutar åt Gigi.

Det är ju då PSG mot Manchester United, Gigi mot De Gea! Kungen mot Prinsen!
Gigi som hunnit bli 41 år är ett unikum. Han är något mer än en målvakt, han är en levande legend, en TITAN!
Han har 640 Serie-A matcher i bagaget, 37 i Serie-B och 176 landskamper för Italien. Totalt har han snart passerar 900 matcher i karriären. 120 Champions League matcher och nästan hälften av dom matcherna har han hållit nollan i.
Gigi har ett VM guld och X antal serie-a titlar osv också men det vet ni redan om. men är det något som fortfarande driver Gigi att fortsätta spela fotboll vid 41 års ålder så är det just drömmen om att få vinna Champions League, ska han få göra det? Det återstår att se.

David De Gea då? Av många (framförallt Unitedfans) ansedd som Världens just nu bästa Målvakt. Något som Gigi är van vid att kallas. Den 28 åriga Spanjoren som snart också är världens bäst betalda målvakt, när han skriver på sitt nya avtal med United njuter just nu av fotbollslivet. Ole Gunnars intåg i United har gjort dom till ett oövervinnerligt lag som bara kör. Ikväll mot PSG kan det dock bli tufft även om PSG saknar Cavani och Neymar.
De Gea har hunnit med 346 matcher för Man United och 84 stycken för Atletico Madrid. 38 landskamper för Spanien och han har vunnit Premier League, Europa League och några andra fina titlar som UEFAs Supercup och U21 EM.

Gigi och De Gea är födda vinnare och två giganter ifrån olika tidsepoker möts ikväll!

***

Champions League är tillbaka gott folk och Målvaktskanalen älskar det.

 

 

/// JOHN

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*