Det eviga träningslägret

john alvbåges blogg - målvaktskanalen

Johns Blogg
12 Februari 2019

I dessa vintertider då dom flesta Svenska och Nordiska lagen åker på träningsläger utomlands så bor jag utomlands. På en plats dit många lag faktiskt åker på läger. Förra året så träffade jag Matt Pyzdrowski och hans Varberg. Jag hängde med Peter Rosendal och hans Brage en dag också.
I år har jag träffat Aly Keita, Andreas Andersson och Sixten Molin när dom var här på Cypern med sitt Östersund.
Det var framförallt min fd lagkamrat Tom Pettersson jag träffade mest då vi hade mycket att snacka om då vi inte träffats på några år, fin kille och människa Tom!
Men superkul att träffa Aly, Anderas och Sixten också, tre olika personer men som brinner för målvaktslivet. Härligt!
Gillar verkligen Aly och att han ska spela i Afrikanska Mästerskapet i år med sitt Guinea är så coolt.

Jag är på ett evigt träningsläger skulle man kunna säga, jag bor ju här på ön. Tränar i stort sett varje dag och kör på. Jag kokar av vilja att få bidra varje vecka med laget men får likt en tjur hållas tillbaka för att istället få vänta på min tid å chans.

Familjen trivs toppenbra och livet är fint. Våren är här och det är sköna dagar nu man får med 16-22 grader på dagarna. Som sagt, helt perfekt fotbollsväder.

Fotbollslivet rullar som sagt bra, jag vet såklart om att jag har en helt anonym tillvara här nu. Ingen i Sverige har ju koll på den Cypriotiska ligan (och skulle någon tro at jag är slut så får man tänka om, jag vill så mycket och känner mig toppen, det är en härlig känsla).
Jag har som bekant inte spelat så mycket här. Finns inga bortförklaringar det är bara så att den målvakten vi har i Salamina som är nr 1 gör det riktigt jävla bra och jag får kämpa på och vänta på min tur. Jag kom till laget med 1 vecka kvar till seriestarten och sen dess har vi gått sjukt bra. Vi är påväg att ta oss till top 6 slutspelet iår och kommer att få chansen att slåss om Europa Platserna. det är Salaminas bästa säsong sen 1993 sa någon till mig.
Vi hade en sån bra start på säsongen att fansen till och med hade banderoller på läktarna där det stod “If Leicester could do it, we can do it” , då förstår ni att det har varit positiva tongångar här.

Jämför man oss i Salamina med dom andra top 6 lagen så är vi minst av dom. Absolut minst budget av dom lagen och historiskt sättet minst meriterade. Men vi har iår fått ihop ett jäkla bra lag med olika kvalitéer. Framförallt vår start 11 är riktigt fin. Vi har meriterade spelare som lirat i Spanska ligan, Brasilianska, Championship i England, 2e Bundesliga, Polska ligan och varit ungdomsproffs i olika storklubbar osv. Bra killar och spelare. Det är Spanjorer, Brassar, Afrikaner, Polacker, Cyprioter, Afrikaner mfl i laget, riktigt kul är det att spela med olika spelare ifrån olika kulturer och man lär sig massor här. Det är väldigt olikt Sverige på många sätt. Fotbollskulturen är nästan totalt den motsatta än hemma i Sverige.

Vad menar jag med det? Jo, det är så många bitar. Hur klubbarn här är organiserade, hur man spelar rent taktiskt och hur allt runt omkring är. Hur det administrativa fungerar osv. Massor av saker är helt upp och ner jämfört med Sverige men det är lärorikt att testa på.

Hade jag inte spelat och livet varit skit så hade jag simmat hem imorgon! Men livet är kanon och fotbollen är bra. Jag har inte spelat så många ligamatcher men jag utvecklas och får väldigt bra träning. Vi har en kanonfin kemi målvaktsteamet i laget. Toppen!

Jag skulle gärna haft lite videos här ifrån mina träningar, jag ska se om jag kan ladda upp lite. Vi har ju en youtube kanal, målvaktskanalen som vi måste börja fylla med egna videos!

Det kommer ska jag säga. Jag har massor av idéer men har svårt att göra dom till verklighet sålänge som jag bor här. Vi får se hur länge det blir. Jag har kontrakt här till den sista Maj nu 2019, sen får vi se vad som sker, mycket spännande!

***

Ett bevis på att saker å ting är annorlunda här är det att saker och ting sköts inte riktigt som det alltid bör göras, ta bara denna soppan om Francis Uzoho.

Minns ni Francis Uzoho? Nigerias 19 årige keeper ifrån VM i Ryssland. Han kom hit till Cypern, till Anorthosis Famagusta för knappt 2 veckor sen. Han landade på fredagen och spelade redan på lördagen i ligan mot Apollon Limassol. Anorthosis vann med 1-0 och Francis Uzoho var tydligen riktigt bra.
Men veckan efter kommer nyheten att Anorthosis lagläkare och sportchef är tagna utav polisen. Tydligen så har läkaren förfalskat Francis Uzoho obligatoriska läkarundersökning. En undersökning som alla spelar måste gå igenom innan dom kan spela. Det är blodprov som ska göras samt EKG och lite annat så man har koll på hälsan. Men läkaren förfalskade som sagt och nu är Francis Uzoho i problem tack vare det, han är avstängd tillsvidare och både läkaren och Anorthosis sportchef är bakom lås och bom tillvidare. Det lutar åt att Anorthosis också kommer att bli straffade med 9 minus poäng. Vilket kommer göra att dom troligtvis missar en plats ibland dom 6 bästa vilket innebär slutspel.

Där har ni en story som är rätt annorlunda och det är hela tiden liknande storys som poppar upp lite här och var här nere på Cypern.
– Det är en intressant, lärorik, annorlunda och utvecklande miljö att vara i. Helt klart.

***

Till sist vill jag bara sörja Gordon Banks som blev 81 år! En absolut legend. Som jag skrev på instagram: “RIP Gordon Banks!
As a goalkeeper we all know the legend of Gordon Banks. He was like a living myth when you grow up. Was he for real or not?
I was to young to ever se him play but I herd storys about him. And when I first saw his save from Pelé on tv as a kid I knew the storys was true. Rest in peace the legend Gordon Banks.
#gkunion #ripgordonbanks ”

***

Jag vill också skicka en varm hälsning och tanke till min kollega och vän Matt Pyzdrowski som faktiskt är en del av MVK. Matt har på obestämd tid tagit en paus ifrån fotbollen för att fokusera på sin personliga hälsa. Jag kan bara önska Matt en fin rehabilitering och jag hoppas du kommer tillbaka snart. Hälsan och familjen går före allt annat så ta den tiden du behöver, keeperbrother.

***

Här nere kommer lite bilder ifrån mina matcher jag fått spela nu under den senaste tiden. En i ligan och 1 i cupen. Kul som satan är det att spela fotboll!

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*