Donnarumma lämnar idag tonåren bakom sig men…

Gianluigi Donnarumma

…den tidigare Milan keepern Christian Abbiati har talat med La Gazzetta dello Sport.  om Donnarummas fina dagsform och Abbiati är nöjd men inte helt nöjd med den unga Målvaktens beteende i målet.

Abbiati: “Jag anser att han är väldigt bra, han är mycket mer mogen i sitt spel nu och han spelar med mycket stort självförtroende. Men jag tycker att han lägger allt för mycket energi på domarna. Han protesterar lite för mycket, det är en del av hans spel men utifrån så ser det inte bra ut och det finns ingen anledning för honom att göra så.”

“Om jag inte har helt fel så har det också givit honom några onödiga gula kort. Jag har redan pratat om det med honom vid något tillfälle så det finns ingen anledning för mig att ta upp det igen med honom. Jag tar mig ibland en tur till Milanello för att hälsa på lite och det är vid dom tillfällena som vi har träffats och talats vid. Det händer att jag tar mig en oplanerat tur dit ibland men jag åker inte dit för att träffa honom men senast jag var där så sprang vi på varandra och jag gratulerade honom för hans fina insatser.Han är helt fantastisk denna säsongen.”
Säger Abbiati som själv gjorde ca 280 matcher i Milanmålet.

***

Donnarumma som idag fyller 20 år har redan gjort 152 matcher för Milan och den pågående säsongen ser att bli hans bästa hittills. Alla i klubben verkar helt ha glömt bort bruket som det var med Mino Raiola när Donnarumma skulle skriva på ett nytt avtal.

Faktum är att Milan igen planerar ett nytt avtal för sin guldklimp i målet. Idag har Donnarumma ett kontrakt som löper över säsongen 2021 med Rossoneri men ett nytt avtal med en utköpningsklausul ryktas det ligga klart för underskrift snart för 20 åringen.
Idag värderas Donnarumma runt 60 miljoner Euro men den summan kommer troligen att växa och skulle Milan också kvalificera sig till Champions League så kommer också priset på Donnarumma att växa till ca 100 miljoner Euro tror Milanklubben. Så utköpningsklausulen lär hamna där omkring i det nya avtalet.
Allt detta enligt Calciomercato.com

 

/// JOHN

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*