Eftersnacket kring “Kepa soppan”

Carabao Cup

190214 Goalkeeper Kepa Arrizabalaga of Chelsea during the Europa league match between Malmö FF and Chelsea on February 14, 2019 in Malmö. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 92225

Det har väl inte kunnat ändå någon, “Kepa-soppan” som vi väljer att kalla det för.
Det var alltså Liga Cup Final och det gick i mot en straffsparksläggning. Tränaren Sarri ville göra som Holland gjorde under VM 2014 då Cillessen byttes ut precis innan straffarna mot Costa Rica och ersattes av  Tim Kruhl.
Det såg så ut under gårdagens Carabao Cup final och det är ganska så förståeligt då Willy Caballero som skulle bytas in har 4 säsonger bakom sig och kan säkert City spelarna väl. 
Nu var det så också att Kepa haft krampkänning under matchen och Sarri ville kanske ha ut Kepa just på grund av det, men Kepa kände sig frisk och sa att han kunde fortsätta spela. 
Då såg det ut som att Kepa vägrade att bli utbytt och det är inom fotbollen såklart ett oacceptabelt beteende då det är tränaren som bestämmer.

Denna incidenten är helt klart en stor “snackis” nu över hela fotbollsvärlden. Det är starka reaktioner på många olika håll. Det är folk som till och med har ropat efter att Kepa ska få sparken ifrån Chelsea. Precis igår efter finalen då Chelsea förlorade på straffar så kokade denna incidenten vitalt på nätet och på alla olika sociala medier.

Idag dagen efter så kommer uttalanden ifrån Kepa och Sarri där båda två talar om ett missförstånd. Se videos här under för att få all information om vad som hänt. Du kan också se höjdpunkterna i från matchen, en match där Kepa spelade väldigt bra men insatsen kommer nu helt i skymundan av att han “vägrade” lämna planen.

Kepa skriver idag i ett längre inlägg på instagram att hela situationen har blivit fel porträtterad och hans avsikt var aldrig att inte lyssna på sin tränare. “Jag har full respekt för tränaren och hans makt”.

Vad som kommer att se nu är oklart men helt klart så har Chelsea, Kepa och Sarri startat en “upprensning” men sina uttalanden i media. Väntar man några dagar så har denna incidenten säkert lugnat ner sig men det känns som att det kan bli lite stelt på dom kommande träningarna för Kepa. Det lär dröja ett tag innan alla Chelsea Fans har glömt detta också.

Vi får helt enkelt se vad som kommer att ske med Chelsea, Sarri och Kepa.

Vi lär få återkomma i ärendet.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*