Leno “Ingen skyddar dig i England”

Arsenalmålvakten Bernd Leno som kom till Arsenal i somras från Bayer Leverkusen har efter en lite tuff start kommit igång ordentligt i Arsenal och är numera den självklara ettan i Londonklubben. Ett Arsenal som jagar dom så viktiga Champions League platserna i ligan. Leno som under sin första tid i England fått känna på hur fysiskt tuff Premier League är och Leno menar att man i Tyskland är skyddad mer av domaren än vad man är i England.

Speciellt domarnivån emellan Bundesliga och The Premier League är det en stor skillnad på menar Leno.

– Jag är glad här men behövde såklart tid till att vänja mig till allt nytt i England. Nya lagkamrater, ny liga, nytt land och en ny typ av fotboll. Spelet är lite annorlunda här än i Tyskland, säger Leno till Sky Sports.

– Den största skillnaden är tempot och spelstilen. Det är en fysiskt stark liga och domaren blåser inte varje gång det är kontakt.

– Jag gillar att det är tufft och smäller lite mer men det tog tid att vänja sig. I Tyskland är man i stort sätt alltid skyddad utav domaren. Här är det ingen som skyddar dig och det ska man vänja sig till, säger Leno.

För Leno väntar en tuff vecka med Bournemouth under Onsdagen och sen ett London derby p åLördag mot Tottenham på bortaplan.

///JOHN

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*