BlixtBlogg om GiGi’s uttåg ur Champions League (för alltid)

Blogg
John Alvbåge
kl 00:06 (ja, ja vet att klockan är för mycket. Oprofessionellt men matchen var ju nyss slut det var för spännande för att gå att lägga sig 😉
Oroklini Cypern 7 Mars 2019

*B*L*O*G*G*

Om det var en stor skräll igår att Ajax slog ut Real Madrid så är kvällens resultat minst lika stort, kanske större!
Manchester United gjorde det omöjliga och besegrade PSG på bortaplan med 3-1 och är vidare, Gigi Buffon är utslagen ur Champions League !

Kvällens uttåg ur Champions League för PSG betyder säkerligen att det är Gigis uttåg ur turneringen…för alltid!

Han lyckades aldrig ta det där efterlängtade Champions League guldet med Juventus på 17 år i klubben. Förra årets uttåg mot Real Madrid i semifinalen där han kanske skämde ut sig lite då han totalsågade domaren under och efter matchen är ett milt uttåg jämfört med årets….

Returen Buffon släpper idag på Man Uniteds 2-0 mål är inte likt Gigi men också en riktigt svår situation. Det är blöt plan, bollen svävar i luften som en plastboll ifrån Statoil och Gigi inser svårigheterna med det distansskottet som svävar och studsar förrädiskt i gräset precis innan Gigi kan rädda. Gigi har förflyttat sig hela vägen mot hans högra stolpe så att han kan täcka av med kroppen bakom bollen. Dock blir skottet så hårt och svårt att man kan se att Gigi bara inser att skottet är så svårt att han bara går för att rädda. Han hinner inte eller kan inte reglera vart hans retur kommer att hamna. Det går för fort helt enkelt och tyvärr så har Gigi rejäl otur då returen kommer rakt ut till en fristående Lukaku som kan skjuta in returen i öppet mål.

Givetvis ett misstag av den store mästaren men också olikt honom. Men situationen bedöms enbart som en tabbe av alla så kallade “experter” istället för att analysera och se detaljerna som jag precis beskrivit. En supersvår situation där Gigi faktiskt hade otur på ! Rejäl otur !
Såklart han kunde på ett mer kraftfullt sätt likt en volleybollsspelare slagit iväg bollen med ett “baggerslag”. Nu gick det “baggerslaget” ut till helt fel yta istället för ut i sidan, bort ifrån den röda zonen, den farliga zonen som givetvis är befolkad av motståndare på den absoluta toppnivån som detta är.

Så tungt! Jag lider med Gigi !

När man ändå väl trodde att PSG skulle klara det ändå med en 2-1 förlust så kommer VAR situationen…..straff eller inte?

Ett relativt ofarligt panikskott täcks ut till hörna men med armen? ojojojojojoj sen börjar domaren att springa ut för att titta på VAR skärmen, då förstår man vad som är på gång…ojojoj…..men den är billig…är det ens straff, oklart men domaren dömmer!

Dock en jättechans för Gigi att bli hjälte trots hans “misstag”…..en stor chans!
Han går också rätt på Rashfords straff men han hinner inte får upp vänsterhanden, straffen är för hård och fiaskot (får man säga) är ett faktum.

PSG är ute igen….ur Champions League och Gigi åker igen ut på ett helt brutalt vis ur Champions League. Ovärdigt en mästare och superhjälte som Gigi , men det är fotboll gott folk!
Detta är fotboll. Shit happens och ibland är det med shit än normalt! Om man nu kan uttrycka sig så.

Gigi är och förblir kung, gud och allt man kan vara , jag bara lider med hur dagens match utvecklade sig för honom. Jag är inget PSG fan, jag kan helt klart sympatisera och heja på United. Gillar Ole Gunnar och Lindelöf såklart 😉
Men jag gillar Gigi ännu mera och det är det som svider allra mest att en epok troligtvis gick i graven idag.

Buffon kommer aldrig att vinna ett Champions League guld, det tynger mig när jag skriver det men det är nog dags att inse fakta.

Till sist så vill jag skicka ut ett trött “gäsp” till alla er “experter” som sågar och bedömer Gigi ikväll och tar upp hans ålder i sammanhanget, ujujuj man blir så trött….God Natt världen / john

G i G i ! K i N G ! 

 

PS. Trist är det också att Robin Olsens CL äventyr är över för året också? Det kan dröja ett tag till nästa gång Roma får lira i Champions eftersom att dom nu halkar efter i toppen av Serie A och starka Milan har idag den viktiga 4e platsen….tungt för Robin!
Men något positivt är att Iker Casillas är vidare 😉 Porto lever men på Robin och Romas bekostnad.

Årets Champions League är mer öppet än någonsin, det känns som att alla lagen som är kvar har en lika stor chans att vinna……..wow det blir en roligt CL vår detta!

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*