Eftersnacket kring Courtois och Reals uttåg ur Champions League

180710 Goalkeeper Thibaut Courtois of Belgium prior the FIFA World Cup semi final match between France and Belgium on July 10, 2018 in ST Petersburg. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92084

Det blir inget fjärde raka Champions League guld till Real Madrid.
Gårdagens match på Bernabeu slutade med en AJAX seger med 4-1 !
Såklart ett uttåg och en superknall inom världsfotbollen eftersom att det var giganterna Real Madrid mot “lilla” AJAX i sammanhanget och AJAX låg under med 2-1 efter den första matchen som hade spelats i Amsterdam. Den stora snackisen efter matchen är ett gammalt uttalande ifrån VM slutspelet i Ryssland som Courtois gjorde som nu grävs upp igen.

* * *
För AJAX målvakten André Onana så var det en ganska lugn match på Bernabeu eftersom att AJAX gjorde en sån perfekt organiserad match där hela laget arbetade kopiöst efter sin tränares instruktioner. Denna framgången får ni nog utnämna till den största triumfen i 22-åriga Onanas karriär(hittills). Kameruanen som det nyligen gått rykten om att han ska bli Jasper Cillessens ersättare i Barcelona om Cillessen bestämmer sig för att lämna.

* * *

Men den stora snackisen efter åttondelsfinalen är AJAX 4-1 mål som han skruvar in i det bortre krysset i en både över Courtois. Ni kan se målet här under, studerar ni Courtois noga så tar den 199 cm långa Belgaren ett steg framåt som gör att det välplacerade skottet blir omöjligt för Courtois.
Är man målvakt i Real Madrid och åker ut ur Champions League på denna sättet så kommer såklart kritiken och alla så kallade “haters” vaknar till liv, tyvärr är branschen på det här viset.

Störst fokus har Gary Linekers tweet fått efter matchen där han skriver såhär:
“4-1 now to Ajax. Crazy game and crazy goal from Schoene. If Courtois was a little taller he might have saved it.”
Det är en pik direkt till Courtois som under VM i Ryssland kritiserade Englands målvakt Jordan Pickford efter att Pickford släppt in ett mål mot Courtois Belgien, et mål som Courtois hävdade att han själv hade räddat. (Ni kan se målet här nedan).
Courtois sa då efter matchen till Voetbal 24: “Målvakten är 10 cm kortare än mig, jag hade räddat det skottet. Han var mer upptagen i att slänga upp benen i luften”

Ett uttalande som nu studsar direkt tillbaka till Belgaren. Speciellt på dom Brittiska öarna så haglar hånen mot Courtois idag. Hånen bygger på Courtois uttalande mot Pickford och idag är det Courtois som är “för kort” (Belgaren är 199 centimeter lång). Gary Lineker är inte sen att plocka fram just detta i sin tweet som nu har fått en stor spridning.

Livet går vidare för Real Madrid och AJAX men bara ett av lagen kommer att får spela vidare i årets upplaga av Champions League.

* * *

Video 1: Lasse Schönes mit på Courtois.

Video 2: Januzajs mål på Pickford ifrån VM

* Målvaktskanalen vill lägga till att vi inte står bakom några hån eller kritiserande uttalanden om någon målvakt. Vi belyser snarare det att man skall akta sig noga för att kritisera andra målvakters agerande i media om man själv är målvakt på samma nivå. Man biter bara sig själv i svansen, som man säger.

/// JOHN

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*