Svenska Cupen kvartsfinaler

Svenska Cupen

Foto: Bildbyrån

Imorgon kickar de två första kvartsfinalerna igång. Den ena spelas klockan 14.00 på Bravida Arena och är ett Göteborgsderby mellan BK Häcken och GAIS. Häcken gick som tåget i sin grupp och släppte endast in ett enda mål. Peter Abrahamsson har vaktakt målet i alla tre gruppspelsmatcher och lär även göra det imorgon. I GAIS-målet är Marko Johansson ny för året, som spelade förra säsongen i Trelleborgs FF. Johansson spelade i 2-1 förlusten mot Örebro SK och startade i det avbrutna Göteborgsderbyt, som GAIS tilldelades segern i. Han kom tyvärr inte till spel mot Nyköpings BIS, det på grund av incidenten mot IFK Göteborg. Istället spelade Damir Mehic. Vem som står imorgon och ifall Marko Johansson är tillbaka i truppen är inte klart i skrivande stund. För den nyfikne släpper GAIS sin trupp ikväll.

Foto: Bildbyrån

Lördagens andra kvartsfinal spelas efter lite om och men på Myresjöhus Arena 16.00, istället för inomhus i Tipshallen. För hemmalaget Östers IF vaktade Robin Malmkvist målet och räddade en straff i första matchen mot Falkenbergs FF. Tyvärr fick Malmkvist symptom på en gammal ögonskada från 2009. Operation och borta på obestämd tid gjorde att Tobias Johansson som är ny från IFK Värnamo, fick spela de två avslutande gruppspelsmatcherna mot Malmö FF och Degerfors IF. Gästerna AIK har även dem spelat med båda sina målvakter. Oscar Linner stod den första och avslutande matcherna, medan Budimir Janosevic spelade den andra matchen. Linner höll nollan i matcherna mot Jönköpings Södra och Örgryte IS, medan AIK mot Norrby IF kryssade, 1-1 i match två.

Foto: Bildbyrån

Söndagen bjuder på ett Stockholmsderby mellan Djurgårdens IF och Hammarby IF klockan 15.00. I Djurgården har den kanske bästa målvakten i svensk historia lagt handskarna på hyllan. In har de värvat 23:årige norske Per Kristian Bratveit från Haugesund. En målvakt med ungdomslandskamper från U15 ända upp till U21. Efter tre raka segrar och en nolla mot Hässleholms IF, får norrmannen en tuff uppgift och spela sitt första derby på söndag. Hammarby har sedan tidigare Johan Wiland på skadelistan och mot Varbergs BoIS stod Davor Blazevic, som avslutade säsongen, och höll nollan. Men de två andra matcherna spelade istället det mycket meriterade nyförvärvet från AFC Eskilstuna, Gianluca Curci. På Tele2 Arena kommer det bjudas på en spännande målvaktsmatch under söndagen!

Foto: Bildbyrån

Den sista kvartsfinalen spelas mellan AFC Eskilstuna och Halmstads BK. AFC har som sagt tappat sin mycket stabile målvakt från föregående säsong. In har de värvat Ole Söderberg på ett ettårskontrakt, som senast tillhörde Kalmar FF. Om du vill höra hans tankar kring flytten har MVK gjort en intervju med målvakten som du hittar här.

Malkolm Nilssons Halmstads BK tog sig vidare från gruppen efter 0-0 mot Östersunds FK, 2-1 vinst mot IK Sirius och sedan en till oavgjord match mot Karlstad BK, 1-1. Räkna med en jämn tillställning 17.00 på Tunavallen mellan två duktiga målvakter.

Foto: Bildbyrån

MVK önskar alla målvakter ett stort lycka till under helgen!

 

// Daniel

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*