Johannes Hopf bryter kontraktet med Ankaracücü

Turkiska Ligan

160323 Johannes Hopf under Sveriges fotbollslandslags träning den 23 mars 2016 i Stockholm Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Johannes Hopf är ett av Sveriges mest lyckade utlandsproffs på på målvaktssidan. Sen han anlände till Turkiet i 2015 så har han en riktigt fin karriär med flera säsonger som förstamålvakt i en så pass stark liga som den Turkiska. Han fick bland annat pris som årets spelare i Gençlerbirliği två år i rad, 2016 och 2017.
I somras så lämnade Johannes Genclerbirligi för spel i Ankaracücü och inledningsvis så gick allt bra och Johannes spelade dom första 8 matcherna men så skadade han sitt finger och sen dess så har han varit utanför truppen. Nu går klubben och Johannes skilda vägar och avtalet är brutet parterna emellan, enligt källor så har inte Den Turkiska klubben betalat ut lönen på flera månader.

foto från 2017
Foto: ALI OZLUER / BILDBYRÅN

Johannes har ca 170 matcher i Hammarby och över 100 matcher i den Turkiska högstaligan. Vad som kommer att ske nu det återstår att se, kanske det blir en återkomst till Sverige och Allsvenskan?

Det Svenska fönstret är fortfarande öppet tills den 4 April, det samma gäller för Norge. Andra transferfönster som är öppet nu är USA som stänger i början av Maj. Vi får se vart Johannes nästa klubbadress blir.

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*