PSG vill ersätta Buffon med Jan Oblak “I framtiden är allt möjligt”

Silly Season Rykten

Paris Saint-Germain har skickat en förfrågan till Atletico Madrid om deras målvakt Jan Oblak. PSG hoppas kunna värva Jan Oblak redan till sommaren om Gigi Buffon beslutar sig för att lägga av. Detta skriver den Spanska tidningen Marca.

Atletico jobbar i dagsläget på att förlänga Slovenens avtal som idag löper ut 2021. Los Rojiblancos vill förlänga avtalet med ytterligare 4 år med sin guldklimp till målvakt.

Foto:Bildbyrån

Oblak som har varit ohotad etta i Atletico under dom senaste 4-5 åren sen han anlände till Atletico ifrån Benfica i 2014. Då köpte Atletico Oblak för 16 Miljoner Euro, en summa som då var rekord för en målvakt i La Liga. Idag har Oblak en utköpningsklausul på 90 miljoner pund så mycket talar för att en eventuell övergång för Oblak kan göra att han blir det första målvakten som säljs för över miljarden.

Atletico har en förlängning med Jan Oblak högt upp på sin prioriteringslista och gör allt dom kan för att få den 26 åriga Slovenen att skriva på ett nytt kontrakt.
Enligt Marca så kräver Oblak en rejäl löneförhöjning om det nya avtalet ska signeras, en löneförhöjning som den rika klubben PSG säkerligen kan gå med på.

***

Jan Oblak ersatte Courtois i Atletico Madrid och kunde ha blivit hans ersättare i Chelsea också men i somras så tackade han nej till Londonklubben. Chelsea valde då att göra Kepa Arrizabalaga till den dyraste målvakten genom alla tider då dom betalade 830 miljoner för hans underskrift.

Ganska nyligen så gjorde Oblak en större intervju med tidningen FourFourTwo där man bland annat talade om Chelsea ryktena och om hans framtid. Då sa Oblak såhär:

“Jag vill helst inte tala så mycket om det där” sa Oblak ang Chelsea ryktena till FourFourTwo.
“Jag sa I somras att jag vill vara kvar I Atletico, jag talade aldrig med någon annan klubb. Min agent och folk I Atletico tar hand om dom sakerna. Jag beslutade mig för att stanna för vi har ett spännande projekt på gång här och jag tror det är den bästa platsen för mig att vara och vinna titlar är här” sa Oblak till FourFourTwo

“Men i framtiden är allt möjligt. I fotboll så kan saker och ting ändras från en dag till en annan. Det är omöjligt att säga att du ska bli på ett och samma ställe i flera år framöver, bara för att du inte vet. Januari kommer och Juni kommer och saker kan gå fort.
Premier League är intressant och en attraktiv liga som jag gärna i något skede av min karriär vill vara en del utav. Jag kan se mig spela där i framtiden men jag vet inte när. Kanske nästa år eller om två år eller om fem eller tio”
Läs hela FourFourTwos intervju HÄR

 

/// JOHN

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*