Gråa hårstrån..

Franks blogg:

Hej alla likasinnade,

“Ohh ett inlägg om den gamla grekiske keepern Antonios Nikopolidis!” tänker säkert någon målvaktsnostalgiker där ute när han eller hon ser rubriken. Och jag önskar att så hade varit fallet men nu handlar det om oron för mina egna begynnande hårstrån..

Varför denna oro då? Jo, sociala medier och vad som delas där. Jag är en riktig målvaktsnörd, nästan åt det sjukliga, och kan bli sittande i timmar och läsa, kolla matcher, videos och lyssna på poddar om allt som rör målvaktsspelet. Och som med allt annat väljer man ju själv vad man tar del av – men scrollar man snabbt igenom Instagram så hittar man varje dag videos där t.ex en målvakt hoppar i en helt onaturlig båge över ett högt kravallstaket och räddar en boll och man får ont i varenda ben i kroppen bara av att titta på det, en annan tränar reflexer och stöter av någon anledning bort 9 av 10 bollar han utan problem kunnat hålla, en tredje springer och slänger sig över en parkerad cykel och räddar ett högt skott och landar därefter i lera.. Och tro mig, jag hade kunnat räkna upp värre exempel.

“Träna matchlikt” får man lära sig på Målvaktstränarutbildningarna på SvFF, och tacka fan för att man kan ha lite kul på träningarna emellanåt, men den här typen av videos gör mig orolig, inte bara det att unga målvakter lär sig felaktiga tekniker, utan framförallt över den höga skaderisken. Och i den ständiga jakten på “likes” är det väl bara en tidsfråga innan man får se ännu märkligare saker. Jag hoppas jag har fel men utvecklingen går onekligen åt det hållet..

Så alla keeprar där ute – framförallt ni yngre: Var rädda om er och träna på det som är relevant, bra målvaktsträning är ännu roligare, lägg ner kravallstaketet på gräset och använd det till reflexträning och se till att hålla de bollar ni kan hålla!

/ Frank

SENASTE NYTT

Schalkes Alex Nübel: Från “striker-keeper” till Neuers arvtagare

Schalkes 23-åriga målvakt Alexander Nübel var ursprungligen utespelare och inte målvakt. Nübel var ända fram till 15 års ålder en riktigt duktig forward i Paderborn och han tyckte inte alls det var så roligt att [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*