Tom Heaton: Målvaktspositionen har revolutionerats under dom senaste åren

Tom Heaton

Burnleys och Englands målvakt Tom Heaton tror att stora målvaktstransfers är ett bevis på att det är nya tider. Han ser att målvaktspositionen har utvecklats mycket bara under dom senaste åren. Rekordövergångar som Kepa och Alisson affärerna är ett bevis på hur viktig klubbarna värderar målvaktspositionen nu för tiden. Tom Heaton säger till Goal.com att det är roligt att klubbarna numera ser målvaktspositionen som en så viktig position men han anser att dagens priser är “astronomiska”. 
“Jag tror att klubbar numera har insett hur viktig en målvakt är för spelet i dagens fotboll. Dom senaste åren så har positionen revolutionerats med Pep Guardiolas fotboll och med Jürgen Klopps sätt att spela där dom värderar målvaktens spel med fötterna lika mycket som spelet med händerna.
Dom possessionbaserade lagen har höjt ribban för spelet med fötterna, jag personligen värderar egenskaperna som förhindrar bollen att hamna i nätet som den viktigaste egenskapen fortfarande men den egenspaken är helt klart påväg att bli sekundär.
Många målvakter är numera så bra på fötterna att dom inte hade gjort bort sig som utespelare.
Jag gillar denna utvecklingen och hör till dom målvakterna som behöver utvecklas och jag gillar det, jag utvecklas varje dag, säger Tom Heaton till Goal.com under ett event för Precision Målvaktshandskar.
Tom Heaton som är tillbaka i den Engelska landslagstruppen igen efter att ha kommit tillbaka starkt efter hans tuffa skadeperiod som bland annat gjorde att han missade Vm i Ryssland.
I Englands trupp till kommande matcher mot Tjeckien och mot Montenegro så är Jack Butland, Tom Heaton och Jordan Pickford uttagna av förbundskapten Gareth Southgate.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*