Stephanie Öhrström fick uppleva en historisk match

SERIE-A

Det var en historisk dag för italiensk damfotboll under Söndagen. Juventus fick flytta in i Allianz Stadium för första gången någonsin när laget mötte Fiorentina. Matchen lockade 39 000 åskådare (!), en siffra som fullständigt krossade det tidigare publikrekordet som låg på 14000 åskådare i italienska damligan.
En Svensk målvakt fick uppleva matchen ifrån första parkett då Fiorentina målvakten Stephanie Öhrström tillhör Fiorentina. Stephanie som i stort sett varit ordinarie keeper ända sen hon kom till klubben i 2016 fick sitta hela matchen på bänken. Hon fick se sitt lag förlora med 1-0 efter ett sent mål ifrån Juventus. Matchen slutade 1-0 till Juve.

Stephanies Fiorentina hade behövt dom tre poängen för att haka på Juve som innehar förstaplatsen i Ligan. I och med förlusten blir det svårt för Florens klubben att nå Scudetton det ser idag ut som att Juve kommer att ta sitt andra raka ligaguld nu när det bara återstår tre omgångar av Serie-A.

Stephanies Fiorentina innehar idag andraplatsen i Serie-A, en plats som innebär en direktplats till Champions League. Med bara tre omgångar kvar så blir det nu full fokus på att hålla kvar andraplatsen som Milan också jagar, Milan är bara en poäng efter Fiorentina nu när det återstår tre omgångar. Det blir en spännande avslutning för Stephanie som vi hoppas är tillbaka i målet till nästa match.

 

Målvaktskanalen fick tag i Stephanie under Söndagskvällen och hon säger till MVK:

– Jag har sett Allianz Stadium innan men att verkligen vara där nere var ännu häftigare. Jag spelade inte det var trist men det var en fantastisk stämning. Matchen var jämn och jag tycker inte vi förtjänade att förlora. En typisk “ligamatch” men ändå en bra publikmatch.

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*