Efter veckans alla rykten, Roma bekräftar förtroendet för Robin

SERIE A

Det har varit en händelserik vecka kring vår Svenska målvaktsgigant Robin Olsen. Det har varit två tuffa landskamper på kort tid och under landslagslägret så började det skrivas en massa olika rykten i media att Roma skulle “dumpa” Robin. 

I media kunde vi läsa följande ” Robin Olsen kan vara på väg bort från Roma. Enligt La Gazzetta dello Sport vill klubben ersätta honom redan efter ett år i den italienska huvudstaden. Tidningen skriver att klubben mest troligt vill sälja Olsen till England.”

Målvaktskanalen valde som vanligt att inte skriva något om rykten och skvaller. Vi kan lugnt konstatera att om du spelar i en gigantisk klubb som Roma i fotbollstokiga Italien så kommer alltid rykten att florera hit och dit. 

Veckan fortsatte sen med nya rykten att Roma skulle satsa på sin andra keeper Antonio Mirante och att klubben ville köpa in Cagliaris Alessio Cragno vid nästa transferfönser.

Roma har gjort stora förändringar i ledningen sen Robin skrev på i somras. Bland annat så har sportchefen som värvade in Robin lämnat. Den notoriske sportchefen Monchi lämnade i början av månaden och det samma gjorde tränaren Eusebio Di Francesco som fick sparken efter det att Roma åkt ut ur Champions League mot Porto. Istället för Di Francesco så anlände legandartränaren Claudio Ranieri till klubben.
Ranieri startade redan på sin första dag på jobbet med att uttala sig tveksamt kring Robin Olsen. Något som under denna veckan togs upp igen då alla dessa rykten om Robins framtid dök upp i media.

Faktum är att Ranieri inte ens hade koll på Robins namn under hans första presskonferens med Roma för snart tre veckor sen.
Han började nämligen sitt svar så här när en journalist frågade vem som skulle stå veckans match mot Empoli:
– Vem som står? Det blir antingen (Antonio) Mirante eller … ”coso”.
”Coso” är ett italienskt uttryck som används när man glömmer namnet på något eller någon.

 

Efter allt detta som surrats kring Robin Olsen under en kort tid så tog det ny fart igår då det stod att Watford förbereder ett bud på Robin och så var snacket igång igen.

 

Men så idag så gick Roma ut på sina egna sociala medier och backade upp sin Svenska keeper, en gång för alla.

På fredagens presskonferens bemötte Ranieri uppgifterna och valde då att försvara Olsen.
– Olsen är en fantastisk målvakt. Jag gillade honom och följde hans utveckling redan innan han kom till Roma. Han har mitt fulla förtroende, sa Ranieri enligt Romas Twitter.

 

Hur allt detta slutar får vi se, men en sak är säker och det är den att det alltid kommer att florera rykten hit och dit om man spelar i en av Europas största klubbar. Så det är bara att sitta lugnt i båten och inte tro på allt som surras i media.

För Roma och Robin Olsen så väntar en ny stormatch i Serie-A till helgen då Roma tar emot Napoli på Stadio Olimpico nu på söndag. Det är bara att köra på för vår Svenska målvaktsgigant!

 

 

 

/// JOHN

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*