MVK tar tempen på Allsvenska målvakter inför premiären

Allsvenskan

Idag drar Allsvenskan äntligen igång! En lång och spännande säsong väntar med många härliga målvaktsmatcher. MVK har tagit tempen på några målvakter inför premiären och frågeformuläret var följande

***

1. Hur är känslan inför premiären?

2. Hur har försäsongen varit för dig personligen och för laget?

3. Något speciellt du tränat extra mycket på under försäsongen?

4. Ni möter (X) i premiären, vad får du som målvakt se upp extra med när ni möter dem?

5. Vad har du för personlig målsättning med säsongen ?

6. Vad har ni satt för målsättning i laget?

7. Allsvenskan har många duktiga målvakter som har sina egenskaper. Om du skulle få plocka tre egenskaper från några kollegor i serien, vilka egenskaper skulle det vara och ifrån vilka?

***

Oscar Linner:

1. Bra. Vi är redo.

2. Den har varit lång och tuff. Vi har jobbat hårt och dedikerat mot nya mål utan att vara nöjda och belåtna med det vi åstadkom 2018. Men nu ska det bli skönt att lägga träningar i minus 10 grader på Skytteholms konstgräs bakom sig, även om de har sin charm.

3. Explosivitet och förmågan att vara orienterad redan innan jag får en hemåtpassning av försvarare. Att veta vilka spelbara alternativ som finns så tidigt som möjligt. Sen har jag jobbat mycket med min fysik utanför planen.

4. Jag har väldigt dålig koll på deras 2019 upplaga som innehåller många nya spelare, men senast när vi mötte dem i oktober 2018 hade jag en svettig kväll i mål. De hade bra tryck på oss och kom till många lägen men vi höll undan och vann med 1-2. Jag förväntar mig en lika svettig match denna helg. (möter Östersund)

5. Att fortsätta utvecklas och driva mig själv samtidigt som jag hjälper laget att leverera resultat. Jag är fortsatt ung och oavsett hur matcher går är varje träning och match en ny möjlighet att utvecklas. Vi kommer ha höga förväntningar på oss, både som lag men även jag individuellt. Jag vill fortsätta hålla en lika hög lägstanivå som jag höll 2018 samtidigt som jag hoppas kunna avgöra matcher på egen hand om det krävs.

6. Att försvara SM-titeln och komma ut i Europa. Lättare sagt än gjort men vi kommer tro på att vi kan göra det från dag ett och hela vägen till slutet.

7. Johan Dahlins förmåga att stå rätt och agera lugnt.
William Eskelinens passningsfötter. John Alvbåges ”goa gubbe” personlighet. Isak Pettersson och Peter Abrahamssons explosivitet. Blev lite fler än tre, men ändå ingen nämnd ingen glömd.

Johan Dahlin:

1. Känslorna är kanon. Ska bli riktigt riktigt roligt att de drar igång igen. Väntat ett tag på detta i och med de tråkiga uttåget i cupen.

2. Den har vart lite annorlunda än vanligt med tanke på EL matcherna i starten så blev de lite tightare och intensivare. Så blev ju lite komprimerat men samtidigt tycker jag de va riktigt Nice. Cupen hjälper ju till att inte ha så lång försäsong nu men i de stora hela har den vart fin.

foto: Bildbyrån

3. Vi har ändrat vårt spel lite med boll. Försöker vara mer bollhållande än tidigare så de har ju inneburit en del träning med fötterna. Sedan fortsatt att träna på positioneringen. Och givetvis allt annat. Men med störst fokus på de.

4. Häcken är ett riktigt bra lag med ett härligt fotbollstänk. Många individuellt skickliga spelare som kan göra de lilla extra så vi måste va på tå hela tiden. Hoppas på en intensiv och underhållande match.

5. Den är som alltid att få spela så många matcher som möjligt och hålla mig skadefri.

6. Ali Keytas fina fötter.
Peter Abrahamssons 1v1
William eskelinens reflexer

Isak Pettersson:

1. Känslan är bra. Har haft tre tuffa och bra matcher på raken så vi är förberedda.

2. Vi hade velat ta oss vidare i cupen, såklart. Det var inte så bra. Utöver det tycker jag att vi gjort en bra försäsong med många bra matcher och prestationer. För mig känns det också bra, tycker att jag hittat formen.

3. Vi har egentligen nött allt i målvaktsspelet. Fortsatt mycket diskussioner om positionsspel utifrån vart bollen är vilket är viktigt.

4. Jag tror det kommer vara folk framåt, mycket inlägg och kamp. Sjukt kul att det drar igång. (möter Helsingborg)

5. Ta vara på varje chans man får och göra det bästa utav det.

6. Att vara en stark konkurrent till dom andra lagen i toppen.

7. Aly Keita: Grymt passningsspel.
Johan Wiland: Känns alltid trygg i sitt spel oavsett situation.
Linnér: Väldigt bra på distansskott.

William Eskelinen:

1. Den är väldigt god, vi som lag har växlat upp nu inför premiären och vi bara går och väntar på avsparken.

2. Både för mig och för laget har den varit hackig med tanke på det bedrövliga vädret vi har fått vara med om i nästan alla försäsongsmatcher.

3. Ingenting speciellt så, utan vi har gått igenom alla delar i målvaktsspelet.

4. Inget annorlunda från någon annan motståndare i denna serie. Men har en del vänner som spelar i Djurgården och dom får inte göra mål.

5. Att hålla mig skadefri och få kontinuitet.

6. Den håller vi för oss själva!

7. Pass

Ole Söderberg

1. Känslorna är bra. Vi är optimistiska på ett bra resultat. Spelar vi vårt spel så vinner vi matchen!

2. Den har varit bra. Jag har spelat varje match förutom de senaste två. Jag har fått ett litet bakslag. Jag är tillbaka i träning om två veckor skulle jag tro.

3. Jag har fokuserat på att spela simpelt och lugnt. Man blir förvånad över hur bra det ser ut om du spelar simpelt. Så det har varit mitt fokus område.

4. De har några duktiga offensiva spelare som kan skjuta bra med bägge fötter, så man får se upp och vara redo för skott. (IFK Göteborg)

5. Som sagt så spelar jag fotboll för att vinna och utvecklas, så det är det jag tänker göra. Det jag jobbar på nu är simpelhet och lugn. I laget så har vi fortsatt fokus på defensivt arbete kollektivt.

6. Peter Abrahamsons luftspel, Isak Petterssons reaktioner och Oscar Linnérs räckvidd hade jag nog tagit.

Hampus Nilsson

1, Klart det är lite nerver och spänt men mest en bra känsla av att det äntligen drar igång!

2. Personligen så har det gått ganska bra. Jag fick ta det lite lugnt i början p.g.a. en skada jag drog på mig i slutet av förra säsongen men den är läkt nu. Laget tycker jag har gått upp och ner men mest uppåt. Vi har spelat många bra matcher mot bra lag.

3. Jag har jobbat mycket på mitt inläggsspel och positionsspel.

4. Deras djupledsspel då de har många som sticker i djupet är en sak som jag får vara extra uppmärksam på. (ÖSK)

5. Min målsättning är att vara stabil över hela säsongen och fortsätta utvecklas som målvakt. Målsättningen för laget är att hålla oss kvar i Allsvenskan.

6. Oj, den var svår! Jag skulle vilja ha Pär Hanssons spel med båda fötterna. Isak Petterssons reaktionssnabbhet och Wilands rutin och trygghet!

Aly Keita

  1. Det ska bli kul att de ska börja igen det här har man längtat efter.
  2. Försäsongen har varit lång cupen gick inte som vi ville och för mig själv har och laget har det varit lite upp och ner visa matcher har vi spelat riktigt bra och visa matcher riktigt dåligt.. men jag spela en landskamp förra veckan och fick hålla nollan så formen känns bra.
  3. Har tränat på allt som vanligt, lite extra mycket att attackera bollen mer.
  4. Det är väldigt motiverande och möta AIK den första matchen. Det är mycket att se upp med, dem har många riktigt bra spelare, men Goitom är en fantastisk spelare tycker jag som är otroligt smart i allt han gör på planen.
  5. Mina personliga mål är höga, jag siktar alltid på att vara den bästa målvakten i allsvenskan.
  6. Och för laget är alltid målet att vinna varje match gör vi det tillräckligt så blir vi mästare.
  7. Den frågan är bra, kanske skulle ta Alvbåges rutin så länge han har spelat på den högsta nivån och presterat är det inte många som gör och Norrköping målvakt hans vänsterfot skulle jag gärna ha min vänster är inte lika vass :). Sen kommer jag inte på någon mer faktiskt. Finns säkert fler för det finns många väldigt duktiga målvakter.

Per Kristian Bratveit

1. Jag ser fram mot premiären! Det skal bli godt å komma igång med tävlingssäsongen.

2. For mig personlig har det varit veldig fint å få non matcher med laget og en landslagssamling för vi börjar, så det kjenns mycke bra! Ochså for laget har det varit veldig fint å få non stora matcher, ex Hammarby vinnsten.

3. Ja det är mycke mer spelande her enn i Norge, så jag må använda fötterna mycke mer, så det är kanskje den störste skillnaden och det jag må jobba mer med efter at jag kom hit.

4. Det är kul at vi möter Sundsvall i första matchen, har har spelat med 2 av dom i haugesund, Myrestam och Sema, så det skal bli jättekul å möta dom igjen… så får jag se till at Maic inte for scora på meg.

5. Mitt personliga mål är å visa at jag är bland dom besta målvakterna i Sverige, och inte minst ta nya steg både på och utanför planen… for laget är det mer å göra en bra sesong, nå vet inte jag så mycke om dom lagerna vi inte har spelat mot, men jag vil tro vi kan kjempa i Toppen och komma oss te Europa.

6. Som sagt så har jag inte så bra koll på dom andra målvakterna i ligan, så der må jag nesten sei pass.

Stort tack för att ni tog er tid att svara. Och ett stort lycka till alla målvakter i Allsvenskan och alla andra med era säsonger. Nu spikar vi igen våra kassar!

// Danne och John

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*