Futsal: IFK Uddevalla Svenska Mästare….igen!

F U T S A L

IFK Uddevalla är Svenska mästare i Futsal för tredje året i rad ! Allt avgjordes i den allra sista omgången under söndagen och Målvaktskanalen har fått ett snack med två viktiga kuggar i Sveriges bästa Futsal lag.

 

 

En av IFKs Uddevallas guldmakare är målvakten Viktor Jansson som säger såhär om säsongen och alla känslor:
“Säsongen från eget perspektiv är ju smått sagolik haha, bytte ju från Torslanda till Uddevalla för att få uppleva ett europaspel och samtidigt förbättra mina chanser till både landslag och SM-guld och nu när säsongen är slut så kan jag checka av alla tre grejerna vilket är helt otroligt.

Säsongen överlag har varit lång, vi började redan i juni för snart ett år sedan och har varit igång varje vecka sen dess. Våran framgång i Europa blev också vårat största spöke hemma i den inhemska ligan då vi på förhand vet om att vi är Sveriges bästa lag om vi bara gör jobbet. Säsongen har verkligen varit ett karaktärstest för samtliga spelare och ledare i laget eftersom att vi haft lite stolpe ut hela säsongen känns det som, jobbat i motvind konstant men vi har vuxit som grupp och jobbat på i det tysta trots att inprincip alla andra ville se ett annat lag vinna serien.

Känslorna efter slutsignalen var såklart en enorm glädje men också en enormt stor lättnad då vi haft chansen flera gånger under säsongen att både rycka ifrån i serien, men också att avgöra så det var otroligt skönt att vi lyckades bevisa än en gång för alla att vi är Sveriges bästa lag!”

Uddevallas Keepertränare Andrés Moncada säger såhär:
“Det var en tuff säsong, vi hade många lägen att avgöra tidigare men tyvärr den långa säsongen, massa skador under vägen och den mentala tröttheten gjorde att vi fick avgöra först idag. Men det är kul att ha vunnit igen, få spela CL igen och framförallt att Viktor fick ta ett SM-guld, han är fan värd det. Sen har han vuxit och utvecklar så mycket.
Han var tänkt som andre målvakt och att vi skulle få förberedda honom under säsongen så han kunde ersätta Marcus senare då Marcus hade ett par bra möjligheter utomlands men det slutade med att han stod 60% av matcherna och blev landslagsmålvakt och nu SM-mästare, såna resor är underbara att se!”

Viktor och Andrés med SM Pokalen!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*