Brendan Rogers om varför Kasper Schmeichel är så enormt viktig för Leicesters spel

Premier League

Tränaren Brendan Rogers tog i slutet av Februari över Leicester City då klubben hade sparkat Claude Puel. Rogers den fd Liverpool och Celtic managern han fått en flygande start på sitt nya jobb och Leicester har knappt förlorat en match med sin nya manager. Brendan Rogers berättade i en intervju nyligen med lokalpressen “LeicesterShire Live” att han vill ge Kasper Schmeichel en nyckelroll i lagets speluppbyggnad då han insett att Kasper inte bara är en fenomenal shootstopper, Kaspers enorma kvalité med fötterna vill den nya managern utnyttja ännu mer.
Rogers berättar att han alltid tyckt att Kasper är en fantastisk målvakt med efter snart två månader i klubben så han han sett att Kasper är bättre än han trodde, speciellt med hans fötter:

 

“När jag kom hit till klubben så var Kasper en av spelarna som imponerade på mig mest, han är till och med bättre än jag trodde på förhand” säger Brendan Rogers.

“Han kan spelet och har underbara egenskaper med fötterna. Kasper har en intensitet i matcherna som man inte ser hos alla spelare och han gör alltid en eller flera fantastiska räddningar i varje match”

“Att veta att jag har en målvakt som kan spela alla dom passningarna som jag vill att han ska spela är en bra känsla för en manager och därför är han också en så viktig spelare för oss”

“Att Kasper har en enorm längd i sina passningar det visste jag men det handlar inte bara om att kunna passa 50 meterspassningar, utan det är också 10 eller 15 meterspassningarna som är viktiga.”

“Det är annorlunda idag än för några år sen. Mer och mer lag använder sin målvakt i uppspelsfasen men jag har alltid velat ge målvakten en stor roll i uppspelsfasen. Det är inte så att man har 10 spelare och en målvakt, mitt lag ska ha 11 spelare när vi har bollen.”

“Jag uppmuntrar mitt lag till att spela bakifrån och då är det viktigt att laget vågar och att vi har en målvakt som känner sig trygg med bollen vid fötterna”

“Om vi tittar på flera av våra chanser vi skapar i matcherna så startar det bakifrån ifrån Kasper. Kasper är därför enormt viktig för vårat spel” säger Brandan Rogers.

Leicester parkerar på en 7e plats i Premier League 14 poäng efter Manchester United på 6e platsen.
Nästa match är på Fredag kväll, hemma mot Newcastle.

///JOHN

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*