André Onana: Jag är lycklig i AJAX

170523 Ajax målvakt Andre Onana under en fotbollsträning inför finalen av Europa League den 23 maj 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

AJAX målvakt André Onana har gått ifrån klarhet till klarhet sen han kom till klubben ifrån Barcelona i 2015. Den idag 23 åriga målvakten var en stor del i AJAX Europa League succé 2017 som tog dom hela vägen till final där Manchester United blev för svåra. Det är idag det unga AJAX laget som fått bygga vidare och som har stora framgångar i årets Champions League.
Ikväll så väntar Juventus i kvartsfinal och med en återvändande Ronaldo så blir det en svår uppgift för Onana och AJAX men dom har överraskat förut. Dom senaste årens framgångar har gjort att Onana har dragit åt sig blickarna ifrån Europas toppklubbar men Onana skyndar långsamt.

***

Onana som växt ut till förstamålvakt både i AJAX och i Kamerun och har haft många klubbar efter sig under dom senaste transferfönstren men Onana blir AJAX trogen ett tag till då han nyligen förlängde sitt kontrakt med ett år vilket betyder att hans nuvarande kontrakt löper fram till Juni 2022.

170524 Ajax målvakt Andre Onana under finalen i Europa League mellan Ajax och Manchester United den 24 maj 2017 i Stockholm.
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Han fyllde nyligen 23 år den 2a April och Onana säger själv till AJAX officiella hemsida följande:

“Jag vill spela matcher och här har jag möjligheten till det och AJAX har gjort så mycket för mig så detta är ett sätt för mig att betala tillbaka, det är varför jag valde att förlänga mitt kontrakt”

“Det var ett svårt beslut men när du är en ung spelare så är det viktigt att du värderar speltiden och inte väljer att gå till första bästa storklubb där du säkerligen inte kommer att få spela”

“Jag är lycklig i AJAX och hoppas få vinna ännu fler titlar”

Onana anslöt till AJAX från Barcelona i 2015 efter att ha kommit fram i Barcelonas kända La Maria Akademi dit han kom tack vare Samuel Eto’s fotbollsfond i Kamerun.

AJAX toppar just nu Holländska Eredivisie på samma antal poäng (71p) som PSV Eindhoven, så det kan mycket väl bli ännu en trofé för André Onana redan i år.

///JOHN

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*