Moa Öhman och Jennifer Falk är först ut i årets DamAllsvenska

O B O S

Obos Damallsvenskan är tillbaka och idag sparkar det igång med ett “derby” emellan nykomlingarna Kungsbacka DFF och Kopparberg Göteborg.
Det blir en kamp emellan dom båda målvakterna Moa Öhman och Jennifer Falk. 
Moa är ett tungt nyförvärv för Kungsbacka. Moa som fick agera backup till Cajsa Andersson i Piteå under 2018. Den 20åriga målvakten har gjort valet inför 2019 att prioritera speltid framför kommande Champions League och annat med dom regerande Svenska mästarna Piteå. Jennifer Falk förväntas starta i Kopparbergs före Loes Geurts.

Vi har här lånat en kort intervju med Moa Öhman ifrån Kungsbacka DFFs hemsida:

 

 

Varför valde du Kungsbacka?

Jag valde Kungsbacka eftersom det är en klubb som tilltalat mig och det verkar vara en bra förening för att jag ska kunna fortsätta utvecklas som målvakt. Det som också fick mig att välja Kungsbacka är att laget verkar ha en väldigt bra sammanhållning och att jag fick en bra känsla när jag var nere och provtränade.

 

Vad har du för förväntningar på nästa säsong?

Mina förväntningar på nästa år är att personligen fortsätta min utveckling som målvakt. Det kommer att bli tuffa matcher säsongen igenom så jag förväntar mig att vi ska kämpa alla matcher igenom och försöka spela vårt spel.

 

Vad kommer du tillföra laget?

Det jag kommer tillföra laget är erfarenhet då jag spenderat tre år i OBOS Damallsvenskan och nu senast vann SM-guld med Piteå IF DFF. Jag personligen kommer tillföra är positivitet, tuffhet, kämpaglöd och jag kommer att kommunicera mycket och tydligt med laget.

LÄNK TILL SVT-VIDEO INTERVJU MED MOA ÖHMAN

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*