Inför KeeperBattle: Vad är keeperbattle?

keeperbattle

Vad är Keeper Battle för något?
Ja, det ska vi försöka förklara nu för dig som inte vet men som vill veta inför årets KeeperBattleTurnering i Smögen den 8 juni.
Keeperbattle, Keeper Kombat eller Målvaktsmatch….ja kärt barn har många namn är en populär tävlingsform i exempelvis SydAmerika, SydEuropa och i Tyskland.
Keeperbattle är en tävlingsform där målvakt spelar mot målvakt på var sitt mål där man ska försöka göra så många mål man kan på motståndaren under en viss speltid.

Reglerna är lite olika beroende vart man spelar och vem som arrangerar men senast Målvaktskanalen arrangerade KeeperbattleTurnering i 2017 så var reglerna följande (och det är dom reglerna som vi också kommer att köra med på Havsvallen i Smögen den 8 Juni) :

REGLER:

 • Grundreglerna är 1 målvakt mot 1 målvakt där man den som gör mest mål på sin motståndare under matchen vinner. Målvaktskanalens keeperbattle spelas på 7-mannamål.
 • Planen är ca 20-30 m lång och 10-20 m bred, beroende på åldrar och mån om plats osv.
 • Mål gör man på olika sätt. Genom att skjuta bollen ifrån marken, eller på volley, halvvolley eller kasta. Poäng får man för varje mål man gör.
 • Planen är uppdelad i varsin planhalva där man också har en målgård. Inne ifrån målgården ska man försöka göra mål på motståndaren(I den yngsta åldersklassen så godtas mål utanför målgården också, 1 mål får man om man gör mål utanför målgården och 2 p om man gör mål inne ifrån sin målgård).
 • Kommer det en retur ifrån motståndare målvakten över och tillbaka på sin egna planhalva så får man fortsätta att skjuta. Så ett tips är att stöta bollen ut i sidorna eller såklart att limma bollen.
 • Varje match i gruppspelet är 1 gånger 5 minuter lång, slutspel kan det bli längre. Det låter kort men lita på att det blir tufft.
 • Man har ifrån att man plockat upp bollen eller lagt upp bollen 6 sekunder på sig att avsluta. Ingen maskning är tillåten.
 • Man dömer själv matcherna om bollen är inne eller ej. Är man av olika åsikt så ska varje plan ha en match ansvarig som har sista ordet. Skulle man inte komma överens ändå om något domslut så avgör den klassiska “klunsen” eller så blir det “omboll”.
 • Vem som börjar med boll i varje match avgörs oftast genom uppkast eller “kluns”(sten,sax, påse).
 • Om man gör en räddning på ett skottförsök ifrån motståndaren så fortsätter matchen utan avbrott, spelet fortsätter. Inga pauser och man måste hela tiden vara beredd. Om bollen är i spel och man inte är beredd då motståndaren skjuter så får man skylla sig själv. Alltid redo är mottot.
 • Varje spelplan ska ha minst 4-6 matchbollar, så är en boll utanför spel så tar man en ny boll och kör vidare. Alla runtomkring hjälper till att samla bollar under tiden som matchen pågår.
 • Om man gör mål så plockas bollen ut ifrån målet och den som då släppte in målet fortsätter spelet.
 • Om det är oavgjort efter full speltid så fortsätter matchen med “golden goal”, dvs första målet vinner.
 • Turneringens format dvs gruppspels uppdelning, exakt speltid etc bestäms så fort vi vet hur många deltagare vi blir i turneringen.
 • Om man är oense om något under och även efter matchen så försöker vi lösa det direkt. Man har max 5 minuter på sig efter matchen att komma överens sinsemellan tillsammans med turneringens ansvariga om man är oense om något som skett under matchen. Vi ska ha en rolig turnering där det är konkurrens men med glädje, såklart!

Här nedanför kan du se lite olika videos ifrån andra turneringar som spelats världen över, titta så du får dig en bild av hur det går till!
Kom ihåg att anmäla dig till Målvaktskanalen och RG Gloves KeeperBattleTurnering 2019 i Smögen den 8 Juni.
Anmälan görs till : keeperbattle@gmail.com (Glöm ej skriva ditt fulla namn och ålder när du anmäler dig)

Vi ses i på Havsvallen i Smögen den 8 juni! Utmana dina vänner, kom hela gänget !

Varma Målvaktshälsningar,  Målvaktskanalen och RG Målvaktshandskar !

SENASTE NYTT

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*