Kampen mot klockan

johns blogg

Johns Blogg 23 April /

Allsvenska är igång och det är underbart. Världens roligaste liga, alla kategorier 🙂
Jag har fått förmånen att få vara en liten liten del av den i många år och är inför detta året mer taggad än någonsin. Det finns en risk att jag är övertänd, så känns det.
Att nu då pga en onödig skada får se på Allsvenskan och mitt lag ifrån distans känns helt otroligt tråkigt. Skadan jag fick på en helt onödig träning dagen inför premiären sitter i än.
Vad jag menar men onödigt träning är att dagen före match så ska man bara få in en go känsla i kroppen och knoppen inför matchen. Det är inte så att man ska ta nya steg i utvecklingen direkt just den träningen. Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt tanken att det inte skulle ha hänt. Jag skulle gjort si eller bara så istället så hade jag undvikit denna smällen som gjorde att jag nu snart missat en månad av Allsvenskt spel. Sjukt tungt.

Men…..vet ni vad? Skador tillhör spelet och jag ger aldrig upp och jag kommer att komma tillbaka starkare än någonsin ….och bla bla bla bla…alla dom där klyschorna stämmer jag orkar bara inte skriva ut dom igen. Även om jag nu gjorde det ändå.

När man är skadad så är man en del av laget men ändå inte. Man kommer ifrån laget lite. Är inte med på allt och är inte lika delaktig. Det är tungt mentalt då jag också är en person som vill engagera mig mycket i och omkring mitt lag men nu kan jag inte riktigt göra det. Jag vill visa på planen och engagera mig på det viset. Spelet på planen och snacket och kemin man bygger upp tillsammans med lagkamraterna är inte där nu när man är skadad och tränar för sig själv på ett gym eller bredvid planen, samtidigt som alla andra är på planen och spelar.

Det är bara att erkänna att det är skit tråkigt.

Jag kallade detta ligga blogginlägg för “kampen mot klockan”. Det gjorde jag för att det är en kamp mot klockan för min skada behöver bara en sak och det är tid för att läka. Många skador kan du sätta upp en ganska så exakt rehabiliteringstid på. Exempelvis så brukar en muskelbristning ta 4-6 veckor att läka. Men min arm??? Jag har ingen aning hur långt tid jag ska ha denna smärtan. Det är helt klart bättre och jag börjar kunna göra mer och mer övningar med armen men steget in på planen och att stå i mål och börja stoppa bollar med armen känns en bit bort just nu….och det är sjukt tråkigt!

Då vet ni det, att jag går en kamp mot klockan för jag vill att den ska gå fort så att min arm läker fort!

***************

Men allt i livet tar med sig något gott (nästan allt ;)!
I mitt fall med min skada så får jag träna på annat sätt nu än att spela fotboll och agera keeper. Jag har börjat simma väldigt mycket. Det är så sjukt bra träning och skonsam för kroppen då belastningen inte är lite tuff för kroppen i jämförelse med löpning eller cykling. Jag börjar bli rätt hyfsad måste jag säga och det är roligt när man blir bättre och bättre på något. Riktigt kul och något positivt med att vara skadad 😉

***************

Ang MVKs Instagram konto som Instagram har stängt ner så jobbar vi på det sjuka problemet väldigt mycket! Fortfarande helt sjukt att det är såhär…men vi jobbar på det. Skriv gärna till instagram och klaga på dom om ni vill, skulle hjälpa 🙂

***************

Jag måste lyfta fram Martin Anderssons senaste blogginlägg här på Målvaktskanalen ang Hockey keepers och Svenskahockeymålvakter. Mycket tänkvärd och bra blogg där har berör ett ämne jag tänkt mycket på då jag älskar målvakter och målvaktslivet och det spelar ingen roll vilken slags målvakt du är. Det Svensk ishockey har lyckats med är fantastiskt, dvs att utveckla så många målvakter i absolut världsklass! Otroligt starkt och jag vet att Svensk Ishockey och Svenska Hockey ligan är kanske den nästa bästa ligan i världen efter NHL så steget till den absoluta världstoppen för våra Svenska Hockey Keepers är inte så stort som för oss Svenska Fotbollskeepers. Men tanken som Martin Andersson har och inspirationen vi kan få om vi blickar över på andra sporter är superintressant! Jag älskar tanken och blogginlägget och jag tror helt klart att Martin har rätt i sin blogg att fortsätter vi i Sverige med vår målvaktsutbildning så kommer vi i framtiden att kunna få fram fler internationellt starka keepers. Utvecklingen går framåt i alla andra länder också men det känns ändå som att vi har något bra på gång i Sverige och just nu så är målvaktsträningen och sättet man bedriver keeperutbildning inne i en stor utvecklingsfas. En fas som i längden kommer att generera fler riktigt duktiga målvakter tror jag helt klart!
Så låt våra Svenska hockeykeepers inspirera oss alla!

****************

Tack för mig och vi avslutar igen som vanligt med
Dagens PS:
Bäst just nu är det att April månad är här, snart är April över men ni förstår. Allsvensk start och Game Of Thrones premiär och nu även denna veckan så kommer Avengers Endgame ! Jag som filmnörd är rikttigt glad , trots min idiotiska armskada 🙂

 

Hakuna Matatata gott folk och tack för att du läser här på Målvaktskanalen!

 

och glöm nu inte att anmäla dig till KeeperBattle i Smögen den 8 juni 🙂 keeperbattle@gmail.com

///JOHN ALVBÅGE

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*