Slaget om “coach Cech” är igång

foto: bildbyrån

Den levande legenden Petr Cech är just nu inne på sin sista säsong som aktiv fotbollsspelare. Det är 15 år sen han kom till Premier League ifrån Franska Rennes och han kan blicka tillbaka på en helt enastående karriär. Den snart 37-åriga målvakten är idag en av dom allra största målvaktsprofilerna genom alla tider och enligt statistiken den bästa genom alla tider i Premier League. Han har idag 443 matcher i ligan och 202 cleansheets vilket är ett överlägset rekord, ingen annan målvakt har så många “nollor” som Cech.
Men nu så är målvaktstränaren Petr Cech hett villebråd på marknaden

* * *

Cech går just nu Målvaktstränarutbildningen i FAs regi och målvaktstränaren Petr Cech har det blivit en dragkamp om då båda Londonklubbarna, Chelsea och Arsenal är ute efter honom.

Enligt rapporter så vill både Arsenal och Chelsea ha Cech efter säsongen och knyta upp honom som målvaktstränare. Cech själv säger att han vill fokusera på sin sista säsong med Arsenal och vill inte ta några beslut eller ens diskutera hans framtid förrän efter säsongen, men redan nu är snacket igång.

The Gunners har tidigt sagt till Cech att den dagen han slutar så vill dom ha honom i organisationen och ser en framtida målvaktstränare i Chech men får alltså nu tuff konkurrens ifrån Chelsea och Arsenal är oroliga att man kommer att tappa sin keeper till värsta rivalen.
Cech var 11 år i Chelsea och vann 4 st Premier League titlar med klubben och nu så vill Chelsea ha tillbaka honom som ambassadör och som målvaktstränare.

Hur det hela slutar det får vi då se efter säsongen men det är roligt att Cech vill dela med sig av sina enorma erfarenheter och bli målvaktstränare, en målvatstränaretränare med mer erfarenhet går inte att hitta nämligen .

 

/// JOHN

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*