Efter Casillas hjärtinfarkt: “Karriären är med all sannolikhet över”

foto: bildbyrån

Den levande legenden Iker Casillas som tillvardags spelar i Porto drabbades av en hjärtinfarkt på träningen i Onsdags. Det har ingen målvaktsintresserad kunnat missa, såklart. 
Det var med stor sorg och chock som målvaktsvärlden tog emot den nyheten och frågorna var och är fortfarande många. 
Hur kan det ske en så vältränad och ung människa som genomgår hjärtkontroll inför varje säsong? Den allmänna hälsa på den absoluta toppnivån i Europa kontrolleras grundligt inför varje säsong och det förutsätter man att FC Porto också gör med sina spelare.
Så hur en 37årig målvakt i världsklass kan falla ihop under träning pga en hjärtinfarkt är en väckarklocka för oss alla att livet är skört och kan förändras på en sekund. 

***

Det var så att Casillas i kände av smärtor i bröstet under träningen i Onsdags och fördes till sjukhus. Läkarna kunde senare konstatera att han hade drabbats av en hjärtinfarkt och Iker Casillas fick genomgå en operation. Nu säker säkra källor att VM guldmedaljören ifrån 2010 kommer att få avsluta sin aktiva fotbollskarriär.

foto: bildbyrån – Kapten Casillas i den Spanska Landslagsdressen. 166 A-landslagskamper står han noterad för. Flest av alla Spanjorer genom alla tider.

Det är inte bekräftat ifrån Porto eller ifrån Casillas sida men spekulationerna är igång och allt tyder på att en sagolik karriär är över.

– Med ro och mycket dialog kommer vi ta ett beslut om han ska fortsätta, säger Pugo som är FC Portos överläkare till till Porto Canal.

Vi får avvakta och se vad Iker Casillas kommer att ta för beslut men vi får nog räkna med att världens mest framgångsrika fotbollsmålvakt kommer att lägga handskarna på hyllan. Han har spelat flest Champions League matcher än någon annan och har 3 Champions League titlar. VM Guld ifrån 2010, flest landskamper för Spanien genom tiderna och 2 EM Guld. Lägg där till mängder med individuella priser som utnämnd till världens bästa målvakt hela 6 gånger!
Han har också 7 La Liga guld med Real Madrid och guld med Porto….vi kan fortsätta länge med Casillas meritlista men ni förstår att det är en väldigt speciell målvakt och människa vi talar om. Absolut en av dom bästa målvakterna genom alla tider.

 

Vi på Målvaktskanalen hoppas verkligen Casillas återvinner hälsa, det viktigaste av allt i livet. Krya på dig!

 

 

///JOHN

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*