Vem vaktar kassen i huvudstaden nästa år?

Real Madrid

Foto: Bildbyrån

Den som har vaktat buren i Real Madrid under säsongen har skiftats flitigt. Det har varit alltifrån Thibaut Courtois, Keylor Navas och Luca Zidane. Nästa säsong lär det inte roteras lika friskt, frågan är dock vem som blir förstemålvakt?

Foto: Bildbyrån

***

Inför årets säsong värvades Thibaut Courtois in, trots att Keylor Navas varit med och lett Madridklubben till tre raka Champions League titlar. Belgaren Courtois blev den dåvarande Real Madrid tränare Julen Lopeteguis förstaval och Navas blev förpassad till bänken. Samma visa gällde när Santiago Solari tog över huvudansvaret. Men när Zinedine Zidane återvände så var det Courtois tur att sitta vid sidan om och Navas fick starta mellan stolparna, precis som när fransmannen senast ledde klubben.

Under Zidanes tid har inte bara Navas fått förtroende, utan han har spelat både Courtois och sin son Luca Zidane. Kommande säsong lär han inte byta målvakt på samma sätt som de gjort under våren. Utan han lär satsa på en förstemålvakt.

Foto: Bildbyrån

Först kom uppgifter från Libertad Digital och Es Radio att det var Courtois som Zidane bestämt sig för att sälja. Men den spanska tidningen AS skriver däremot att det är Courtois Zidane bestämt sig för att hålla kvar vid. Alltså blir det då istället Keylor Navas som får lämna klubben.

Detta är nog inte sista vändan kring vem som lämnar och vem som blir förstemålvakt nästa säsong i Real Madrid.

 

// Daniel Angergård

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*