Alisson Becker gjorde det omöjliga IGEN !

CHAMPIONS LEAGUE 2018/2019

190426, Fotboll, Premier League, Liverpool - Huddersfield: Premier League - Liverpool v Huddersfield Town - Anfield, Liverpool, Britain - April 26, 2019 Liverpool's Alisson celebrates after Sadio Mane scored their fourth goal Action Images via Reuters/Jason Cairnduff EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details. BILDBYRÅN

Alisson Becker har gjort det omöjliga igen! För andra året i rad så slår hans lag ut Barcelona efter ännu en makalös vändning!

*** ***

Den stora överraskningen i Champions League förra säsongen (2017/2018) var Romas bragd att vända underläge med 4-1 mot Barcelona till att vinna på hemmaplan med 3-0 och därmed slå ut favoriterna Barcelona. Den gången var Alisson Becker Romas målvakt och han var en gigant i målet på Roma Olympiastadion då Roma höll nollan och vann med 3-0!

Nu har han gjort exakt samma bragd igen, denna gången är bragden kanske ännu lite större eftersom att ingen trodde att Barcelona skulle kunna göra om samma misstag ännu en gång. Det var iallafall en person som aldrig gav upp och visste att det tillsynes omöjliga går att göra, och den personen var Alisson Becker!
Hans Liverpool vände på underläget 3-0 ifrån Nou Camp till seger på Anfield med 4-0 och igen stod Alisson för en storartad insats och höll nollan mot Barcelona när det som mest behövdes.

Helt sagolikt av Alisson att få vara med om en så stor bragd två gånger på två säsonger! Lika tungt är det nog för Marc Andre Ter Stegen som vaktat Barcelonas mål båda gångerna.

Barcelonas kryptonit är Alisson Becker !

*** ***

Alisson värvades till Liverpool mycket tack vare just den andra matchen mot Barcelona förra året med Roma. Givetvis avgör inte bara en match men den insatsen mot Barcelona var nog droppen som fick bägaren att rinna över för Liverpools klubbledning att fatta det beslutet att satsa nästan en miljard på en målvakt (cirka 770 miljoner kronor betalade Liverpool för Alisson plus lite bonusar osv).

Ett köp som mycket väl kan gå till historien som en av Liverpools bästa affärer. Tränaren Jörgen Klopp sa tidigt på säsongen att “Alisson är värd varenda krona” och det citatet håller nog varje Liverpool supporter med om.

Nu har Alisson tagit klubben till en Champions League final och under hans första Premier League säsong så har han inför den sista omgången av Premier League 20 nollor på 37 matcher i ligan.

*** ***

Uttrycket “Ge aldrig upp” personifierar den 26åriga Brassen som nu har en god chans att få vinna Champions League. Finalen spelas i Madrid den 1 Juni och vilka motståndarna blir avgörs ikväll. Det blir antingen AJAX och André Onana eller Hugo Looris och hans Tottenham.

Här nedanför kan ni se Alissons avgörande insatser mot Barcelona både med Liverpool och med Roma.
NEVER GIVE UP!

/// JOHN

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*