Petr Cech får avsluta karriären med en drömfinal

Europa League

Football - Norwich City v Chelsea - Barclays Premier League - Carrow Road - 26/12/12 Petr Cech of Chelsea Mandatory Credit: Action Images / Paul Harding Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or ìliveî services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details. © Bildbyrån - Cop 7 - SWEDEN ONLY

Det blir också en helengelsk final i Europa League, Arsenal kommer att möta Chelsea. Detta stod klart under torsdagen då Petr Cech’s Arsenal krossade Neto’s Valencia i Spanien och Kepa Arrizabalaga blev stor hjälte när han stoppade två straffar i straffspakarsläggningen mot Eintracht Frankfurt men Kevin Trapp i målet.

Det är första gången historien som både Europa League finalen och Champions League finalen har lag i från ett och samma land i båda finalerna. Det innebär att England har tagit över i fotbollseuropa iallafall iår.

***

För en spelare så blir Europa League finalen drömfinal och det är Peter Cech som får avsluta karriären i en stor final för sitt Arsenal mot hans gamla lag Chelsea.
Cech själv uttryckte sig på sina sociala medier efter matchen med ett enda ord “destiny” (ödet) och det måste man hålla med om att det är ett sagolikt slut på en enastående karriär.

“DESTINY”

Cech tillhörde Chelsea emellan åren 2004 och 2015 där han spelade 333 matcher för klubben och var med om att vinna i stort sett allt.
4 Premier League titlar, 4 FA-Cup titlar, Champions League 2011/2012 och Europa League 2012/2013.

Cech lämnade Chelsea efter säsongen 2015 då Thibaut Courtois anslöt till klubben och Cech gick till rivalen Arsenal. I Arsenal har han spelat över 100 matcher och nu efter säsongen är karriären slut men innan han lägger handskarna på hyllan så kommer han att stå sin kanske största match i karriären. Ett värdigt avslut för en levande legend!

Givetvis betyder Europa League finalen mycket för den 37 årige målvakten som fortfarande anser att det är helt rätt beslut att lägga av efter säsongen:

Det finns dagar då man kommer hem efter att han spelat bra och man tänker på om man ändå ska fortsätta några år till, säger Cech till UEFA.com

– Men jag slutar hellre två år för tidigt istället för ett år för sent.

– Min sista dröm var att spela Europa League finalen med Arsenal och den drömmen blir nu verklighet, säger Petr Cech.

Finalen spelas i Baku den 29 Maj!

 

 

/// JOHN

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*