Ederson tog hem Premier League titeln men Alisson fick The Golden Glove

Premier League

Premier League 2018/2019 är avgjord och en otrolig målvaktskamp är då avslutad!
I den allra sista omgången så kunde Ederson Morais och hans Manchester City säkra guldet och Alisson Becker får nöja sig med en andraplats efter hans första år i ligan. Alisson och Liverpool har gjort en fantastisk säsong och slutar på 97 poäng med endast en enda förlust på 38 matcher men Manchester City kammade hem 98 poäng och hamnade överst!

***

Alisson avslutar med flaggan i topp då han höll nollan hemma mot Rui Patricios Wolverhampton. En nolla som innebar att han blev ensam vinnare av Golde Glove priset som delas ut varje år till den Premier League målvakten som har haft flest clean sheets.

Ederson med Premier League pokalen

Alisson fick ihop 21 nollor i och med dagens nolla och slutar på 21 nollor på 38 matcher, en nolla mer än Ederson som slutade på andraplats i Golden Glove tabellen.

Det är endast den andra gången i Premier Leagues historia som två målvakter lyckas komma upp i 20 nollor eller fler. Den första gången det hände var för 10 år sen under säsongen 2008/2009. Då var det Edwin Van der Saar som vann på 21 nollor och Pepe Reina som kom tvåa med 20 stycken nollor.

Rekordet med flest nollor under en och samma Premier League säsong innehar Petr Cech med 24 nollor. Det rekordet är ifrån säsongen 2004/2004 då han spelade i Chelsea.
Cech som för övrigt gjorde sin allra sista Premier League match idag. Han fick ingen speltid då Berndt Leno fick 90 min speltid i Arsenal som bortaslog Burnley med 3-1.
Petr Cech säger hej då till Premier League efter 15 år i 2 olika lag, 443 matcher, 202 clean sheets och 280 segrar!
Lägg där också till 4 stycken Premier League titlar! En enastående karriär.

 

 

///
JOHN

SENASTE NYTT

Buffon använder drömmen om Champions League titeln som drivkraft.

Den levande legendaren Gianluigi Buffon stod i helgen Turinderby sin 648e Serie-A match och gick då om Paulo Maldinis gamla rekord med flest spelade matcher i Italiens högsta liga.  Den idag 42 åriga målvakten berättade [...]

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*