Frustrerande första månad

190510 Sirius målvakt John Alvbåge inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Hammarby och Sirius den 10 maj 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135991

John Alvbåge Blogg
/// 14 Maj 2019

***

Dom flesta av oss har upplevt den känslan när man kommer ny och hungrig till ett nytt lag.
Känslan är god och man vill bara köra på och visa vad man går för, en härlig känsla. Allt flöt på riktigt bra personligen och jag fick en fin start med en fin träningsmatch inför säsongen och det vara bara timmar kvar till den Allsvenskan premiären så skadade jag mig.

Allt blev nattsvart. 

Jag är alltid en person som håller humöret uppe trots motgångar. Klart men blir negativ ibland men generellt så tror jag på att allt är en enda lång process och allt har en mening.
Målvaktskarriären är som ett långt maratonlopp. Starten är tuff men rolig för allt är nytt och på mitten gäller det bara att gnugga på och inte ge upp och mot slutet är det bara att ge allt ända in i mål och där emellan sker en massa olika saker/hinder som man ska komma förbi.
Jag är ju inte vid slutet än men jag närmar mig, så är det!
Jag hoppas att jag har minst 3 år kvar på elitnivå men jag vet mycket väl att detta maratonloppet kan vara slut i morgon om det skulle va så.

Dvs jag har en helt annan inställning nu till min fotboll idag än vad jag hade för 20-15 år sen. En inställning som jag önskade att jag hade för 20-15 år sen 🙂

Helt enkelt att varje dag är viktig, varje träning är viktig och jag gör idag mer än vad jag behöver. För jag vet att jag mår bra utav det och att klubbens utsatta träningar räcker inte för att jag ska bli bättre. Jag kör alltid extra.
Det gjorde jag för 15-20 år sen också men på ett annat sätt. Idag är fotbollen inte bara på lek, det är på fullaste allvar. Det är mitt yrke och det är såhär jag faktiskt försörjer min familj. Så var det inte för 15-20 år sen, idag är allt på mycket mer allvar och det är inte alltid lika roligt men det är som det är. Bara att gnugga på med en positiv inställning varje dag!

190510  inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Hammarby och Sirius den 10 maj 2019 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135991

Jag har detta yrket och jag tänker fullfölja det så länge det är möjligt och så länge jag kan! Varje dag kan jag påverka någon och varje dag kan jag påverka mig själv till att bli lite bättre, det är mitt driv.

Att då med detta drivet bli stoppad pga en extremt onödig skada har varit jobbigt.

Att bara vänta, vänta och vänta på att smärtan i min högerarm ska försvinna har varit segt!
Otroligt segt!

Att vara vid sidan av träningsplanen och köra rehab övningar och att inte ens vara ute på träningsplanen varje dag med laget har varit tungt. Det har blivit många timmar på gymmet och i simbassängen istället för ute på fotbollsplanen.

Bra för fysiken men inte bra om jag vill vara med och spela matcher i Allsvenskan med laget!

Fysiskt sätt mår jag utmärkt nu, det är positivt. (Som sagt, man måste alltid hitta den positiva i det negativa!)

Negativt är att jag inte fått göra en enda minut i Allsvenskan än och jag har fått sitt på läktaren under matcherna och bara titta på. Jag har inte kunnat påverka resultatet ett skvatt.

Men nu börjar det ljusna.

Min arm känns bättre och jag gjorde min första träning med laget i Onsdags förra veckan, dvs två dagar innan bortamatchen mot Hammarby.
Det kändes så pass “okay” att jag kunde vara med i matchtruppen till fredagens match mot Bajen på Tele2.

Riktigt roligt att vara tillbaka i en Allsvenska matchtrupp. Det var första gången på ca 30 månader räknade jag ut. Sista omgången i Allsvenskan 2016 var senast jag var med i en Allsvensk matchtrupp!

För varje dag så känns det bättre i min arm och jag är spelklar nu känner jag. Jag är inte 100%, det är jag inte men jag känner att jag kan spela och vara med och konkurrera!
För att också bli 100% så måste jag få matcher och eftersom att Sirius inte har ett såkallat B-lag så finns det bara Allsvenska matcher att spela, så jag är redo att spela! Lets go 🙂

Superkul att vara tillbaka och vi får se om och när jag får möjligheten i Allsvenskan men jag är redo och supertaggad.

Vi har tyvärr inte fått så många poäng efter den fina starten vi hade på Allsvenskan men nu är det dags igen att plocka poäng och denna veckan blir en fantastisk möjlighet för oss med två fina matcher på hemmaplan.

Med eller utan mig i målet….vi får helt enkelt se men vad det än blir så är jag iallafall frisk i min arm och den känslan att inte längre stå vid sidan eller att se matcherna ifrån läktaren är underbart.

DAGENS PS:
Champions League 2018/2019 ! Wow ! kommer vi någonsin få uppleva något liknande som Liverpools vändning mot Barca eller Spurs comeback mot Ajax ! Helt otroligt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så ge aldrig upp gott folk, ge aldrig upp!

Nu kör vi ! 

///JOHN

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*